avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde se depun adeverintele 85% indemnizatie copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde se depun adeverintele 85% indemnizatie copil

Important pt mamici -pt cele care nu au aflat inca:

Cererile pentru recalcularea indemnizaţiei creştere şi îngrijire copil, în conformitate cu prevederile Legii 257/2008, respectiv 85% din media veniturilor nete relizate în ultimul an anterior naşterii copilului, se depun conform H.G. 1682/2008 la Agenţia pentru Prestaţii Sociale a municipiului Bucureşti.

Adresa Agenţiei pentru Prestaţii Sociale Bucureşti - str. Hambarului nr.6, sector 2 (zona stadion Lia Manoliu-Electroaparataj, capat linie RATB 104, 90);
tel: 021.250.90.20, 021.250.90.21, 021.250.90.22, 021.250.90.23.
Program de lucru cu publicul: Luni,Miercuri, Joi - 9.00-15.00.
Conform DMPS:
- se depun personal la ghiseu
- Prin posta, atasand copiile actelor doveditoare necesare;
- Prin e-mail la adresa alocatii@ddfssbuc.org atasand scanat actele doveditoare necesare.

Atentie la adeverinte -noile norme nu prevad formatul iar ref. la modul de intocmire agentia de mai sus cerea ieri ca adev sa contina ca si ultima luna (din cele 12 anterioare datei nasterii copilului) pe cea anterioara datei nasterii (expl copil nascut pe 21.07.2008, ultima luna venit era Iunie 2008).
Insa nu le refuzau nici pe cele intocmite conform cu noile norme (interpretari) sau cu fractii luna (cum interpreteaza de expl sector 4; copil nascut pe 21.07.2008 cer fractie din iulie 01-20.07, c.c. e destul de complicat, mai ales daca in luna resp evident cu ziua urmatoare intra si CM maternitate si netul e calculat la brutul cumulat, cf legii).

Succes!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 18 Ianuarie 2009
Insotita de cerere adeverinta de venituri se depune la Agentias Natoional de Prestatii sociale din judetul unde aveti domiciliul
Exista un model pt cererea care insoteste adeverinta?
Modelul de Cerere si Declaratia pe propria raspundere pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului sau a stimulentului si alocatiei de stat pentru copii in gasiti in Anexa nr. 1 la normele metodologice - HG nr.1682/2008.

Pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului in cuantum de 85% in situatia celor aflati in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, persoanele beneficiare transmit la agentia teritoriala o cerere scrisa care sa contina in mod obligatoriu numele si prenumele, codul numeric personal, adresa, atat ale persoanei beneficiare, cat si ale copilului pentru care se primeste indemnizatia, insotita de documentele doveditoare, conform prevederilor legale, pana cel tarziu la data de 30 iunie 2009.
In cuprinsul normelor metodologice si al anexelor, directia de munca, solidaritate sociala si familie judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti se inlocuieste cu agentia judeteana pentru prestatii sociale, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite si agentii teritoriale.
mihai_u a scris:

Exista un model pt cererea care insoteste adeverinta?


Nu conform normelor sau a modif acestora, cea din norme este de depunere dosar, pt recalcul cf 85% venit adica dosare deja depuse se face o alta cerere.
Pt a opta pt cei 85% venit ... se face cerere de manuta -cel putin asa se intampla pt Bucuresti, la Agentia din Hambarului 6. Luati coli de scris la dvs. Pe un avizier este o cerere -model: nume mama, copil, cnp mama, copil, optiune. Intrucat dosarul il aveti deja depus, acum veti depune aceasta cerere si adeverinta de venit; evident la dvs trebuie sa aveti: copie certif nastere, copie BI mama si nr dosar depus. Referitor primire noul cuantum - reprez agentiei spun ca mai intai se vor procesa doc primite si apoi se face recalculul contributiei; posibil aceasta va dura cateva luni de zile, nu se stie...
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2009
Luminita Plesca, Consultant resurse umane
Pana la inregistrarea documentelor doveditoare prevazute de lege si calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului, aceasta se acorda in cuantum de 600 lei, urmand ca diferenta de cuantum sa fie acordata incepand cu drepturile aferente lunii ianuarie 2009.

Alte discuții în legătură

Greseala calcul indemnizatie? ck ck Buna dimineata! As vrea sa intreb ceva, o sa incerc sa rezum: sotul a iesit dintr-un AF pt concediul de crestere a copilului. A primit adeverinte de venit ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru indemnizatia de 85% cristina 1980 cristina 1980 Buna seara, Sunt o mamica in concediu de maternitate din octombrie 2008.In luna octombrie mi-am depus dosarul pentru indemnizatie.Acum m-ar interesa sa-mi ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Buna ziua.Ma numesc Mihaela si am cateva nelamuriri.1. Ajutorul pentru nastere, care nu este impozabil, conform Codului Fiscal, se ia in calcul la acordarea ... (vezi toată discuția)