avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... modificari cass
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

modificari cass

noi modificari privind cas ptr militari;se tot vorbeste despre modificarea cas(adica,un pensionar militar,lucreaza la o sc cu cim;acestui pensionar i se opreste,cnf talonului de pensie,cas; sc la care lucreaza nu-i mai retine din bani ptr a-i plati cs deoarece lui i se opreste deja;se discuta ca ar fi aparut o modificare,ceva in codul fiscal???,de unde ar rezulta o plata a cas de 5,5)stiti ceva sau nu am fost prea clar???
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
zexe2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:55, 10 August 2012
1. CAS (pentru pensie) si CASS (pentru sanatate) se retin din toate veniturile din salarii, indiferent daca salariatul are si venituri din pensie sau din alte activitati.

2. Toti pensionarii platesc contributia pentru sanatate la diferenta dintre cuantumul pensie si 740 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass in cazul pensiilor mai mari de 740 lei ruxyradu ruxyradu Buna ziua, as dori sa stiu daca, intr-adevar, cota CASS de 5.5% se va aplica INTREGII sume a pensiilor mai mari de 740 lei. Daca da, pensionarii cu pensii ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass din pensiile peste 740 lei ilie0001 ilie0001 Doresc sa imi confirmati daca in conf. cu art.296 p.9 din codul fiscal modificat pri OUG nr. 117/2010 , baza lunara de calcull a contributiei de asigurari ... (vezi toată discuția)