Doresc sa imi confirmati daca in conf. cu art.296 p.9 din codul fiscal modificat pri OUG nr. 117/2010 , baza lunara de calcull a contributiei de asigurari sociale de sanatate, este reprezentata de veniturile din pensie ce depasesc 740 lei?
si retinerea de 5, 5% se face doar la suma ce reprezinta diferenta dintre pensia totala minus 740 lei.
Ex.
Pensie 1093 Acum CASS este de 60 (calculat la intreaga pensie) nu 19 lei cat ar tebui din calculul: 1093 - 740 = 353 *5,5 = 19 lei
As dori sa stiu cum se face corect calculul.
Multumesc
Este corect.
Se opreste ce depaseste 740 lei. trebuie sa contestati modul d ecalcul la casa de Pensii. In caz ca va respinge contestatia, trebuie sa va adresati instantei
procentul se aplica acum tuturor la intreaga suma pt pensiile ce depasesc 740lei, insa prin retinere pensia nu poate scadea sub 740 lei
puteti contesta ca si altii acest mod de calcul in instanta, nu stiu cu ce rezultate [ link extern ] / [ link extern ] /
Contributia la sanatate se calculeaza pentru intreaga pensie, fie ea de 100 lei sau de 10000 lei.
Aceasta contributie este suportata din bugetul statului in limita bazei lunare de calcul(740 lei), restul, ce depaseste este suportata de pensionar, deci retinuta din pensie.