avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Retinerea CASS din pensiile peste 740 lei
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Retinerea CASS din pensiile peste 740 lei

Doresc sa imi confirmati daca in conf. cu art.296 p.9 din codul fiscal modificat pri OUG nr. 117/2010 , baza lunara de calcull a contributiei de asigurari sociale de sanatate, este reprezentata de veniturile din pensie ce depasesc 740 lei?
si retinerea de 5, 5% se face doar la suma ce reprezinta diferenta dintre pensia totala minus 740 lei.
Ex.
Pensie 1093 Acum CASS este de 60 (calculat la intreaga pensie) nu 19 lei cat ar tebui din calculul: 1093 - 740 = 353 *5,5 = 19 lei
As dori sa stiu cum se face corect calculul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:21, 28 Martie 2011
Este corect.
Se opreste ce depaseste 740 lei. trebuie sa contestati modul d ecalcul la casa de Pensii. In caz ca va respinge contestatia, trebuie sa va adresati instantei
procentul se aplica acum tuturor la intreaga suma pt pensiile ce depasesc 740lei, insa prin retinere pensia nu poate scadea sub 740 lei
puteti contesta ca si altii acest mod de calcul in instanta, nu stiu cu ce rezultate
[ link extern ] /
[ link extern ] /
Contributia la sanatate se calculeaza pentru intreaga pensie, fie ea de 100 lei sau de 10000 lei.
Aceasta contributie este suportata din bugetul statului in limita bazei lunare de calcul(740 lei), restul, ce depaseste este suportata de pensionar, deci retinuta din pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit și cas la pensie gelu0808 gelu0808 Buna ziua. Dacă mi-a fost reținut impozit și CAS din salariu timp de 30 de ani, de ce se continua impozitarea și retinerea CAS la pensie dacă se ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass din pensie - calcul concret, prevederi legale eugen82 eugen82 va rog un raspuns pentru un pensionar: care este cota cass pentru o pensie de 1200 lei? este adevarat ca pana la 740lei nu se plateste nimic, apoi dupa ... (vezi toată discuția)
Cass la pensii de la 1 ianuarie 2011 oanavoicu oanavoicu Cum se calculeaza CASS-ul la pensii de la 1 ianuarie 2011? Se percepe 5,5% la intreaga pensie sau la ce depaseste 750 RON? Multumesc. (vezi toată discuția)