avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Uz de fals

Buna seara. Recent am fost invinuit de uz de fals si abuz de putere in serviciu in inscrisuri, intrucat in acea perioada (acum 2 ani) am lucrat la primarie ca salariat contractual. Mentionez ca este vorba despre un contract de arenda de care am fost invinuit. Tatal meu a cumparat 1 ha teren arabil de la tatal reclamantului dar fara sa faca acte de vanzare cumparare. Dupa moartea batranului, am fost si am facut un contract de arenda cu sotia acestuia iar dupa 2 ani de zile unul din fii decedatului mi-a inaintat plangere la parchet pe motiv ca am falsificat contractul. Acum sunt chemat la politie pentru a da declaratie si nu stiu cum sa procedez. Ce ar trebui sa fac ca sa se constate ca nu este semnatura mea ci a unuia dintre fii, care a semnat in locul mamei sale pretinzand ca nu poate semna din motive de sanatate???? Eu nu am facut nimic ilegal si as vrea sa demonstrez lucru. Ce sfat imi dati? Va multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:42, 10 August 2012
Nu prea are logica ce spuneti.Care-i legatura dintre contractul de arenda presupus fals si functia din primarie+abuzul in serviciu?Daca este semnatura unuia dintre fii,se va face o verificare de scripte si se va dovedi ca nu ati falsificat nimic deci nu va faceti griji.
Pai in momentul cand am intocmit contratul de arenda eram salariat la primarie si acel domn a invocat faptul ca m-am folosit de functia de la primarie si am falsificat actul.
Maine sunt chemat la politie pentru a da declaratie. As putea solicita in declaratia pe care o dau si o grafoscopie?
Am inteles.Puteti solicita ce doriti dar oricum trebuie efectuata in mod obligatoriu o expertiza pentru a se vedea daca a semnat respectivul sau nu.
Va multumesc pentru raspuns. Toata stima

Alte discuții în legătură

Pamant dat in arenda Dan Mihai Dan Mihai BUNA ZIUA SUNT MIHAI DAN SI MA JUDEC CU UN VICEPRIMAR , Actiune in revendicare CARUIA TATAL MEU IA DAT UN TEREN IN ARENDA IN SP 1,800 H AGRICOL IN 1994 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca+anexe semnatura falsificata de administrator mante23 mante23 Am lucrat timp de circa 1 an de zile la o firma care ulterior a decis sa renunte la serviciile mele prin desfiintarea postului meu. Dupa ce am plecat de la ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda este contract de locatiune? arlandh arlandh Buna ziua! Pun aceasta intrebare pentru urmatorul motiv. Am studiat prevederile Noului Cod Civil si am inteles ca arenda ar putea fi asimilata contractului ... (vezi toată discuția)