avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul fara plata cadru didactic auxiliar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul fara plata cadru didactic auxiliar

As dori sa stiu care este durata concediului fara plata acordat cadrelor didactice auxiliar si nedidactic
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259084 , utilizator 12:44, 10 August 2012
Concediul fara plata, se acorda potrivit dispozitiilor art. 148 alin. (1) din Codul muncii, pentru rezolvarea unor situatii personale.

Asa dar, durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Salariatii au dreptul la concedii fara plata, fara limita prevazuta la alin. (1), in urmatoarele situatii:

a) ingrijirea copilului bolnav in varsta de peste 3 ani, in perioada indicata in certificatul medical; de acest drept beneficiaza atat mama salariata, cat si tatal salariat, daca mama copilului nu beneficiaza, pentru aceleasi motive, de concediu fara plata;

b) tratament medical efectuat in strainatate pe durata recomandata de medic, daca cel in cauza nu are dreptul, potrivit legii, la indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, precum si pentru insotirea sotului sau, dupa caz, a sotiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, sora, parinte, pe timpul cat acestia se afla la tratament in strainatate -, in ambele situatii cu avizul obligatoriu al Ministerului Sanatatii.

(3) Concedii fara plata pot fi acordate si pentru interese personale, altele decat cele prevazute la alin. (1) si (2), pe durate stabilite prin acordul partilor.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
ContSters259084, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata bugetari fetcu costel fetcu costel buna seara, va rog sa-mi spuneti, de cit concediu fara plata,poate beneficia un angajat ANAF, la solicitarea sa,ptr.rezolvarea unor probleme urgente ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, in ce conditii poate un angajat medic in spital de stat solicita un concediu fara plata? Pe ce perioada si in ce conditii? Cand i se poate accepta ... (vezi toată discuția)
Concedii pana la demisie lucia123 lucia123 sunt cadru didactic, lucrez la liceu si nu mai pot face fata stresului. cine stiu cum mai pot lungi perioada pana dupa sarbatori ? am epuizat concediile ... (vezi toată discuția)