avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedii pana la demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedii pana la demisie

sunt cadru didactic, lucrez la liceu si nu mai pot face fata stresului. cine stiu cum mai pot lungi perioada pana dupa sarbatori ? am epuizat concediile medicale plus 3 zile concediu fara plata. cica doar 3 zile am drept la CFP.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 12 Decembrie 2013
De unde ati dedus dvs ca aveti dreptul numai la 3 zile de CFP?
nu eu am dedus ca am dreptul la 3 zile cfp, ci asa mi s-a spus de la scoala.
HG nr.250/1992 prevede :
Art. 25
(1) Salariaţii din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare au dreptul la concedii fără plată, a căror durată însumată nu poate depăşi 90 de zile lucrătoare anual, pentru rezolvarea următoarelor situaţii personale:
a) susţinerea examenului de bacalaureat, a examenului de admitere în instituţiile de învăţământ superior, curs seral sau fără frecvenţă, a examenelor de an universitar, cât şi a examenului de diplomă, pentru salariaţii care urmează o formă de învăţământ superior, curs seral sau fără frecvenţă;
b) susţinerea examenului de admitere la doctorat, a examenelor de doctorat sau a tezei de doctorat, în cazul salariaţilor care nu beneficiază de burse de doctorat;
c) prezentarea la concurs în vederea ocupării unui post în altă unitate.

(2) Salariaţii au dreptul la concedii fără plată, fără limita prevăzută la alin. (1), în următoarele situaţii:
a) îngrijirea copilului bolnav în vârstă de peste 3 ani, în perioada indicată în certificatul medical; de acest drept beneficiază atât mama salariată, cât şi tatăl salariat, dacă mama copilului nu beneficiază, pentru aceleaşi motive, de concediu fără plată;
b) tratament medical efectuat în străinătate pe durata recomandată de medic, dacă cel în cauză nu are dreptul, potrivit legii, la indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, precum şi pentru însoţirea soţului sau, după caz, a soţiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, soră, părinte, pe timpul cât aceştia se află la tratament în străinătate -, în ambele situaţii cu avizul obligatoriu al Ministerului Sănătăţii.

(3) Concedii fără plată pot fi acordate şi pentru interese personale, altele decât cele prevăzute la alin. (1) şi (2), pe durate stabilite prin acordul părţilor.

Art.153 C.mun.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul inter

Asadar, trebuie sa verificati in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern sa vedeti care este durata maxima a CFP-ului.

De asemenea , aveti grija ca durata concediului medical nu efectea durata concediului de odihna.
pai, la sfarsitul lunii ianuarie intentionez sa inaintez demisia.
Este dreptul dvs sa faceti asa ceva.Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata debutant pop1234 pop1234 As dori sa stiu daca un functionar debutat poate avea dreptul la concediu fara plata si care ar fi durata maxima? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata albus_ramona albus_ramona Buna ziua.Imi puteti spune,va rog ,care este perioada maxima admisa pentru luarea concediudului fara plata intr-un spital de stat. (vezi toată discuția)
Concediu fara plata bugetari maiaradu maiaradu Buna ziua pe ce perioada poate beneficia de concediu fara plata un angajat -personal contractul din administratia publica? (vezi toată discuția)