avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren mai ingust in latime decat in acte
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren mai ingust in latime decat in acte

Buna ziua.As dori sa lamuresc o problema ce am constatat-o la cateva luni dupa ce am cumparat o casa.Respectiv,desi in contract si in schita apare latimea de 11,76 metri(deschiderea),in realitate la nici 200 metri de poarta terenul se ingusteaza brusc la 10 metri.Terenul a fost cumparat de un arab de la vecinii din dreapta,acum 5ani.Cand s-a facut gardul,acesta s-a facut stramb,se vede cu ochiul liber.Prin masuratori cadastrale,s-a dovedit faptul ca terenul are doar 10 metri,chiar 9,77 la mijlocul curtii.As vrea sa stiu unde trebuie sa ma adresez daca nu se rezolva pe cale amiabila aceasta situatie.Mentionez ca acesta are deja o casa cu doua etaje si alte dependinte construite ,pe partea mea de teren plus parte din cutrtea lui.Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: ellaene , utilizator 20:57, 18 August 2012
In mod normal, daca sunteti sigura ca s-a intrat in terenul dvs. Puteti sa il actionati in instanta printr-o actiune de granituire. Puteti sa solicitati vecinului sa va puna la dispozitie copie a cadastrului sa faceti o expertiza prin suprapunere pentru ca sa verificati care este suprafata peste care se suprapune. Si bineinteles, actele care sa corespunda cu suprafata din noua masuratoare.
am vorbit cu vecinul de la care s-a cumparat terenul si ne-a cam luat peste picior.....ca nu stim ce-am cumparat? noi am mers pe incredere fata de fostii proprietari ai terenului,proprietari ce au achizitionat terenul de la acest vecin.....de masurat terenul lui nici nu se pune discutia,deoarece refuza.problema este ca cadastristul de la prmarie este ruda de-a lui,si se poate ca asa sa fi dobandit el mai mult teren decat e trecut in acte....singura cale este actionarea in justitie
am o copie a certificatului de mostenitor a acestui vecin,de cand avea terenul intreg......cu actul meu de proprietate si cadastrul terenului si cu acest act de mostenitor cu suprafata intreaga de teren,as putea inainta actele la tribunal si deschide un proces?suprafata este destul de mare,tinand cont ca pe 1600 m lungime eu am o latime de 10 metri in loc de 11,76,cat este suprafata trecuta in acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactualizarea cadastrului Camelia B-D Camelia B-D Buna ziua. Am cumparat un teren extravilan in 2003,in suprafata de 5200mp.Tot atunci am facut si cadastrul,intabularea, am trasat si limitele proprietatii ca ... (vezi toată discuția)
Conditii inscriere teren in cartea funciara ADR_C ADR_C Buna seara.As avea nevoie de niste lamuriri daca se poate. In anul 2010 vecinul din spatele casei mele si-a facut o lucrare de cadastru. Dupa masuratoare ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar un teren si am aflat ca se suprapune cu cel invecinat dianaconstanta dianaconstanta Buna ziua, doresc sa cumpar un teren, am cerut actele de la proprietar si am masurat latimea lui, este scris in act ca are latimea de 22,30 metri pe o lungime ... (vezi toată discuția)