avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa poluare 2010
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa poluare 2010

Am cumparat o masina noua, din Romania (reprezentanta) in 2010, am platit la trezorerie taza de poluare. Referitor la restituirea taxei de poluare, pentru acest an nu am gasit nimic. Sau nu exista?
As dorii sa ma lamureasca un cunoscator al situatiei. (Ex: la cerere, in instanta, de buna voie?)
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
vivi.sarbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: vivi.sarbu , utilizator 17:28, 10 August 2012
Recuperarea taxei de poluare nu este posibila pentru autoturismele aflate la prima inmatriculare. Situatia in care aceasta poate fi recuperata este aceea in care autoturismul a mai fost inmatriculat intr-un stat european (si implicit platita o data taxa de poluare in statul respectiv) dupa care, adusa fiind in Romania, statul solicita o noua taxa.
Taxa de poluare nu se returneaza, decat prin intermediul unui proces intentat statului roman prin DGFP - Administratia Finantelor Publice, doar in conditiile in care autoturismul a mai fost inmatriculat anterior intr-un stat membru UE.
Taxa de care faceti mentiune nu se returneaza, ci se returneaza un rest de taxa, avand in vedere faptul ca de la 1 ianuarie 2012 aceasta taxa s-a diminuat fata de anii precedenti, Administratia Financiara fiind obligata prin acea lege sa returneze acea diferenta dintre taxa achitata la nivelul anului 2010, si cea stabilita prin modificarea legii la inceputul anului 2012.
Multumesc! acum stiu....
Am calculat si suma e mai mare! Se pare ca nu s-a diminuat!
Am folosit calculatorul: taxa de poluare 2012.
In 2010 masina era doar EURO 4.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
vivi.sarbu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare. gigelas gigelas Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine,daca se mai poate recupera taxa de prima inmatriculare si care ar fi etapele actuale in acest sens.Am auzit ca s-ar fi ... (vezi toată discuția)
Reuperare taxa auto 2010 nidac nidac Buna ziua, In ianuarie 2013 am solicitat in instanta recuperarea taxei auto (2061 Ron) platita in 2010 pentru un autoturism nou Ford Focus. Deoarece nu mai ... (vezi toată discuția)
Taxa auto cristiana27 cristiana27 as dori sa stiu daca primesc ceva bani inapoi din taxa de poluare; pentru un renault clio de 1.9 dti, (capacitate cilindrica1870 ; euro2 ), data fabricatiei ... (vezi toată discuția)