avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract cu o firma de cablu
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract cu o firma de cablu

Pe data de 12.05.2012 am incheiat un contract cu o firma de cablu, pe tremen de un an, pentru internet. Incepand cu data de 01.05.2012 datorita unui caz de forta majora am fost nevoit sa ma mut din localitatea unde era instalat postul de internet intr-o alta localitate, dintr-un alt judet. Am mers la un oficiu al firmei, am prezentat cele de mai sus si am solicitat mutarea postului de internet la noua adresa, dar raspunsul a fost ca acest lucru nu este posibil. Atunci am solicitat rezilierea contractului fara plata unei taxe de reziliere. Am depus o cerere in acest sens iar dupa cinci zile am primit raspuns din partea lor ca nu se aproba cererea si daca doresc rezilierea contractului trebuie sa platesc pe langa taxa de abonament pentru perioada de promotie si luna in curs si o taxa de 100 lei. Oare este corect acest lucru, este legal sa platesc aceasta taxa de reziliere de 100 lei?
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: dentys , utilizator 15:03, 10 Septembrie 2012
Nu, nu este legala, dar si ei mizeaza pe faptul ca nu se judeca nimeni luni de zile pentru o suma atat de mica. Incercati putin o sesizare la Oficiul pentru Protectia Consumatorului.
Succes!
Trebuie verificat contractul si observat daca exista o astfel de clauza, daca da, va trebui sa achitati suma de reziliere a contractului, sau sa cereti instantei de judecata constatarea caracterului abuziv al clauzei printr-o cerere de chemare in judecata.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
Ares-3, moderator
Taxa de reziliere in suma fixa este abuziva. Daca ati beneficiat de o reducere fata de pretul standard a abonamentului (nu ar putea fi prea mare pentru ca abonamentul e doar pe un an) acea suma ar putea fi taxa de despagubire, care este legala.
Insa tinand cont de faptul ca ati solicitat mutarea locatiei si v-a fost refuzata, as zice ca o reclamatie la ANPC v-ar ajuta.
Sa anexati o copie a raspunsului lor si orice altceva aveti ca dovada a faptului ca ati incercat sa rezolvati amiabil problema.

Model de intocmire a unei reclamatii:
www.avocatnet.ro/content/for...
1. Ionelbarus nu ne spune la ce se refera acea taxa. Nu putem decat sa ne dam cu parerea.
2. Intr-adevar, taxele fixe de reziliere sunt ilegale.
3. De obicei operatorii au inclus in contracte clauze care acopera situatia in care un client solicita mutarea serviciului la o alta adresa:
a) Daca nu este o asemenea clauza in contract, aveti dreptul sa reziliati contractul fara a plati despagubiri;
b) de obicei asemenea clauza spune ca trebuie sa platiti dvs toate cheltuielile cu instalarea la o alta adresa. Uneori aceste cheltuieli sunt de ordinul a sute de mii de euro si de aceea raspunsul pe care l-ati primit a fost "NU"
Asta si facem, ne dam cu parerea ca sa poata utilizatorul sa aleaga ce crede dumnealui ca ii poate folosi - era bine daca ar fi dat detalii mai multe sau mai concrete :)

In opinia mea, pentru ca firma nu poate presta serviciile la noua adresa ar trebui sa ii aprobe cererea de reziliere fara penalizarile aferente intreruperii inainte de termen.

Alte discuții în legătură

Vodafone-reziliere Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua am si eu o intrebare! As dori sa imi reziliez contractul cu Compania Vodafone! Numai sunt multumit de servicile lor! Dar ei imi cer o taxa de 200 de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri orange filipiulia123 filipiulia123 Buna ziua, in luna mai al acestui an am incheiat un contract de telefonie mobila cu orange...dupa nenumarate facturi incarcate am decis sa ma transfer la ... (vezi toată discuția)
Neindeplinirea obligatiilor de furnizare a serviciilor cristimic cristimic Buna ziua, As dori un pic de indrumare in ceea ce priveste contractul meu cu fosta companie nationala de telefonie fixa. In iulie 2010, mama mea a ... (vezi toată discuția)