Astazi m-a oprit un politist ca nu am trecut regulamentar strada mi-a facut procesul verbal si nu am dorit sa il semnez deoarece nu m-a lasat sa trec nimic la obiectiuni in momentul in care i-am zis ca nu vreau sa semnez acesta a plecat cu tot cu buletinul meu si cu procesul verbal.
Ce ma sfatuiti sa fac?
“Există doar trei situaţii în care cartea de identitate poate fi reţinută. Dacă un organ al Poliţiei observă o adăugire sau o modificare în actul de identitate îl poate reţine. De asemenea, cartea de identitate este reţinută în cazul celor arestaţi, deţinuţi sau în cazul persoanelor internate în instituţiile de ocrotire socială. Cazurile care nu se încadrează în aceste situaţii reprezintă o încălcare a dispoziţiilor legale şi atrage răspundere civilă, materială, disciplinară, contravenţională sau penală
Parerea mea este ca ati procedat corect prin faptul ca nu ati vrut sa semnati procesul verbal. Fiecare om are dreptul la o contestatie,totusi daca v-a retinut cartea de identitate trebuia sa va dea o adeverinta in care sa specifice ca cartea de identitate v-a fost oprita de catre agentul politist pe nume......,ptr.....
Dvs stiti cum se il cheama pe acel politist? Daca C.I. va trebuie urgent acum,sau daca va opreste un alt politist ptr. a va identifica ? Ce i-ati spune celui de-al doilea politist? Ca v-a fost oprita C.I. de catre un politist,si nu stiti cum ilcheama,etc...
Nu v-a lasat nimic acest politist care v-a oprit cartea de identitate?
Acel politist era de serviciu? Ma refer la faptul daca statea in mijlocul strazii si dirija circulatia sau ce facea el in acel moment cand v-a prins trecand strada neregulamentar. Daca dirija pe strada,puteti sa mergeti la politia circulatiei,vorbiti cu comandandatul unitatii,expuneti-va intamplarea si cereti sa va spuna cine a fost de serviciu la patrulat pe strada.....,la ora....acolo unde vi s-a retinut C.I. Poate asa puteti da de acel politist si il veti recunoaste mai usor.