avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Retinerea cartii de identitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Retinerea cartii de identitate

Astazi m-a oprit un politist ca nu am trecut regulamentar strada mi-a facut procesul verbal si nu am dorit sa il semnez deoarece nu m-a lasat sa trec nimic la obiectiuni in momentul in care i-am zis ca nu vreau sa semnez acesta a plecat cu tot cu buletinul meu si cu procesul verbal.
Ce ma sfatuiti sa fac?
“Există doar trei situaţii în care cartea de identitate poate fi reţinută. Dacă un organ al Poliţiei observă o adăugire sau o modificare în actul de identitate îl poate reţine. De asemenea, cartea de identitate este reţinută în cazul celor arestaţi, deţinuţi sau în cazul persoanelor internate în instituţiile de ocrotire socială. Cazurile care nu se încadrează în aceste situaţii reprezintă o încălcare a dispoziţiilor legale şi atrage răspundere civilă, materială, disciplinară, contravenţională sau penală
Parerea mea este ca ati procedat corect prin faptul ca nu ati vrut sa semnati procesul verbal. Fiecare om are dreptul la o contestatie,totusi daca v-a retinut cartea de identitate trebuia sa va dea o adeverinta in care sa specifice ca cartea de identitate v-a fost oprita de catre agentul politist pe nume......,ptr.....
Dvs stiti cum se il cheama pe acel politist? Daca C.I. va trebuie urgent acum,sau daca va opreste un alt politist ptr. a va identifica ? Ce i-ati spune celui de-al doilea politist? Ca v-a fost oprita C.I. de catre un politist,si nu stiti cum ilcheama,etc...

Nu v-a lasat nimic acest politist care v-a oprit cartea de identitate?
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
Tarzan2012, utilizator
Depuneti o plangere la sectia de politie. Retinerea CI nu poate fi facuta nici macar de un agent de politie.
Nu nu mi-a lasat absolut nici o dovada in ce priveste numele lui va dati seama ca nu il mai retin si nici nu stiu sigur daca sa prezentat sau nu!

in cazul in care eu nu stiu cum il cheama cum depun plangerea
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
De ce l-ati lasat sa plece? Trebuia sa va dea o dovada, de fapt nu avea voie sa va retina CI-ul.

Jenantă întâmplare.
Acel politist era de serviciu? Ma refer la faptul daca statea in mijlocul strazii si dirija circulatia sau ce facea el in acel moment cand v-a prins trecand strada neregulamentar. Daca dirija pe strada,puteti sa mergeti la politia circulatiei,vorbiti cu comandandatul unitatii,expuneti-va intamplarea si cereti sa va spuna cine a fost de serviciu la patrulat pe strada.....,la ora....acolo unde vi s-a retinut C.I. Poate asa puteti da de acel politist si il veti recunoaste mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru neacordare prioritate masinii de politie raphaelo raphaelo Buna ziua, Vineri, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile pe motiv de neacordare prioritate (prioritate de dreapta) pentru ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala av_emy av_emy Buna ziua!O cunostinta a fost nevoita sa depaseasca un autoturism parcat neregulamentar, motiv pentru care a depasit marcajul longitudinal continuu.Un domn ... (vezi toată discuția)
Pentru ce as putea fi acuzat? Bogdan.S Bogdan.S Buna ziua Am sa va spun povestea mea de acum o saptamana, si as dori va rog si cateva sfaturi. Ma aflam in vizita la un coleg care urma sa plece in acea ... (vezi toată discuția)