avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lamuriri partaj judiciar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lamuriri partaj judiciar

am terminat cu divortul si suntem in partaj.
in afara de apartamentul si bunurile care sunt proprietate avem si o masina care este achizitionata prin credit bancar din anul 2008.
intrebarea mea ar fi ce se imparte din masina si cine v-a plati ratele pina la finalul contractului de credit.
Multumesc
Cand vorbiti de partaj nu se poate vorbi de fiecare bun in comun, ca si cum s-ar imparti pe jumatate, o persoana ia motorul si cealalta caroseria.
Nu, cand este vorba de partaj judiciar se stabileste care este masa partajabila (bunurile comune), acestea se evalueaza, iar instanta va observa cota de participare a fiecaruia dintre soti la achizitionarea fiecarui bun, dupa care urmeaza ca anumite bunuri sa fie distribuite unui sot, iar altele celuilalt sot, ca atare nu se poate stabili cine ia motorul si cine ia rotile, ci doar cine ia un anumit bun si cine ia un alt bun.
Se poate achita inclusiv o sulta de catre sotul caruia bunurile atribuite au o valoare mai mare decat cele atribuite celuilalt, in vederea compensarii acestei sume negative.
Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie
am inteles ideea.
ma refeream la faptul ca eu platesc ratele la masina intrucat creditul este pe numele meu si eu raman cu masina ce cota ar trebui sa-i dau sotiei intrucat eu mai am de achitat la masina inca 6 ani. mentionez ca din valoarea masinii s-au achitat in jur de 10.000 ron si ar mai fi in jur de 27.000 ron de achitat.
multumesc
ea ar dori sa ramana cu apartamentul
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dodo12 dodo12 impreuna cu fostul sot detinem un apartament cumparat in timpul casatoriei.ce drept am eu din acest apartament ?Sotul meu a lucrat in strainatate ,eu am lucrat ... (vezi toată discuția)
Cost partaj gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca se doreste un partaj dar fostii soti nu se inteleg asupra bunurilor si se ajunge la instanta, care ar fi costurile?Am inteles ca se pune un ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sictiran sictiran Divortul s-a pronuntat cu acordul partilor si incredintarea copiilor mamei. Apartamentul este bun comun cu contributia exclusiva a sotului insa, ... (vezi toată discuția)