avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT IMOBIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT IMOBIL

Buna ziua.,

Am o nelamurire si am intrat aici in speranta ca pot gasi un raspuns util.

Bunica mea ,vaduva, detine un apartament pe care doreste sa mi-l dea mie. Pe contractul acestui apartament sunt proprietari ambii bunici(bunicul a decedat in aprilie 2012). Acestia au doi copii. Cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia apartamentului? Bunica mea imi poate lasa jumatatea ei de apartament fara ca succesiunea sa fie facuta? Daca da, prin ce procedura? Poate vinde acest apartament?
Daca imi face contract de donatie pe jumatatea ei de apartament fara ca succesiunea sa fie facuta, acesta poate fi contestat ulterior in instanta de catre copii ei?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:00, 11 August 2012
Trebuie facuta succesiunea dupa bunic, altfel ...nu va poate vinde ......sau dona.....iar a succesiune vin si copii dansei.... Apoi va poate dona sau vinde cota ei parte. Va sfatuiesc sa v o vanda fara nicio clauza pretul sa fie real ca sa nu poate fi prezumata donatie si la decesul dansei copii sa ceara reductiunea ei.
Pentru a face succesiunea, ce pasi trebuie sa urmeze bunica mea si cat timp dureaza? Precizez ca fiica ei, mama mea, este in strainatate si este posibil sa nu se poata prezenta la succesiune .Cine suporta cheltuielile succesiunii?
Multumesc
Trebuie dezbatuta succesiunea la notarul de oe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Mama dvs va poate imouternici pe dvs la dezbaterea succesiunii sau pe altcineva, cu o procura fie la consulatul Romaniei, fie la un notar din Tara respectiva apostilata sau supraligalizata trimisa in Tara in original tradusa si legalizata.
Cat timp dureaza?! Depinde de dvs.....va trebuie anumite acte de stare civila a mostenitorilor, 2 martori care l au cuniscut pe defunct de mai Bine de 10 ani, actele de proprietate si certificat fiscal oe bun imobil.
costurile succesiunii sunt suportate ce catre cel care initiaza succesiunea sau la final costul se va imparte proportional cu cota parte din mostenire?
Se imparte intre mostenitori conform cotelor mostenite.

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mama mea a decedat.... mostenitorii apartamentului ... ada ariadna ada ariadna Buna ziua, mama mea a decedat.... Mostenitorii apartamentului sunt tatal meu, sora mea si cu mine. Apartamentul nu este intabulat. Se poate face succesiunea? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cumnata bunicii mele(n are copii,soțul a decedat) ... adamar adamar Buna ziua Cumnata bunicii mele(n are copii,soțul a decedat) dorește să îi lase fetiței mele minore ap dânsei,cu drept de uzufruct. Care e procedura ... (vezi toată discuția)