avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Control succesiv al Garzii Financiare la o firma?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Control succesiv al Garzii Financiare la o firma?

In luna mai 2012 am fost vizitata (in micutul meu magazin de suveniruri religioase si arta decoratiiva; am un cod caen care-mi permite sa comercializez produse diverse,nu-l stiu preciza acum)de catre 2 comisari ai Garzii Financiare.Am crezut ca era un control de rutina,dar ulterior am aflat ca fusese facuta o sesizare cum ca as incalca legea 103 /96,revizuita si adaugita. Le-am permis comisarilor controlul si le-am pus la dispozitie tot ceea ce a fost necesar controlului,si am mers si la sediul lor din sect 5, cu toate documentele si declaratiile ,la zi,pt o perioada de 5 luni,asa cum mi-au cerut.A fost intocmit un Pr-Verbal,si am fost amendata cu o suma ,in baza asa-zisei legi 103/96,pe care am si achitat-o.Astazi ,10 august,vineri ,imediat dupa ora 16,oo in timp ce dereticam prin magazin ,cu usa inchuiata pe dinauntru,mi-au batut in geam 2 comisari ai Garzii Financiare,in civil.Am mers la geam si i-am intrebat ce vor.Si-au declinat identitatea ,legitimindu-se ,prin geam.I-am invitat inauntru.Mi-au spus copul vizitei.Le-am permis si acestora controlul,punindu-le la dispozitie actele necesare.M-au invitat ,din nou,cu situatia contabila,la alt sediu ,de asta data,la cel din str Alba -Iulia,pt luni. Intrebare: Este legal un control ,al Garzii Financiare,la numai 2 luni de la ultimul control,pt acelasi motiv (sesizare facuta de catre BOR , cum ca incalc asa zisa lege 103/96-NECONSTITUTIONALA-,a "monopolului" pe ob religioase,mai pe scurt zis)? Va multumesc! Ivana Cristescu
Cel mai recent răspuns: dorubeschea , utilizator 19:35, 7 Ianuarie 2013
Da. Mai ales daca a fost facuta sesizare. Sunt obligati sa raspunda la sesizare.
Totusi, daca mai aveti controale atat de dese, trimise la plangerea aceleiasi persoane, puteti formula o o actiune in instanta avand ca temei de drept dispozitiile art. 15 si art. 1353 Noul Cod Civil privind abuzul de drept, solicitand inclusiv acoperirea prejudiciului cauzat.
In conditiile in care aceste controale sunt sistematice si se dispun la sesizarea aceleiasi persoane, aceasta este singura cale de actiune.
Multa bafta !
Da, pentru ca Garda financiara - comisarii garzii financiare fac doar controale operative nu si controale de fond.
Multumesc,pentru promtitudinea raspunsului!
Multumesc mult! Intentionam sa-i actionez in instanta pe semnatarii sesizarii,si asteptam sa vina septembrie...si sa ma "orientez" dupa un nou imprumut.Am mai avut cu ANAF un proces,pe care l-am cistigat in febr 2012.Observ ca "cineva " acolo "sus" ,in Deal,"ma iubeste!"...cu sirg! Acum ,nu stiu cine a semnat aceasta a doua sesizare,ca nu mi-au spus.O sa incerc sa aflu,luni,cind voi merge la sediul GF din str Alba-Iulia ,cu documentele firmei.Sper sa pot afla si de data asta cine este " bunul samaritean",ca-s cam discreti,la capitolul asta, domnii de la GF (parc-ar fi supusii BOR -pusi ,cuminti, la ascultare-,nu angajati ai Statului Roman,care le plateste salarii si din banii strinsi la Buget din taxele pe care Ivana Cristescu le plateste,constiincios ,la zi)..
Da.Negresit ii voi actiona in instanta si voi merge pina la Haga,de va fi nevoie.Stiu ca Dumnezeu este drept! Nu m-am indoit,si nu ma-ndoiesc ca ma va ajuta sa gasesc resursele necesare,cele psihice cit si cele materiale,pentru a izbindi.Daca m-as fi "luptat" cu Garda,mi-ar fi fost cu mult mai usor.Cu Staff-ul Bor,e ce
Va multumesc pentru raspuns,cit si pentru indrumari!
Toata darea cea buna de la Dumnezeu!
Ivana Cristescu

Alte discuții în legătură

Legalitate sau abuz? Adrian Copil Adrian Copil Este legal ca administratorul unei societati comerciale sa fie sunat de catre un comisar al garzii financiare pe telefonul mobil si sa fie invitat la sediul ... (vezi toată discuția)
Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)
Controale gf Din experienta proprie, stie cineva care sunt elementele de control la o vizita a Garzii Financiare? (vezi toată discuția)