avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic\ vechime in munca = vechime in ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic vechime in munca = vechime in specialitate

Buna ziua!
Daca stau 2 ani in concediu crestere copil ( mentionez ca am nascut pe 21 dec.2010), acesti 2 ani pe care ii stau cu bebe, se iau in considerare pt. admiterea in barou pt.consilerul juridic cu vechime 5 ani.
Cel mai recent răspuns: nicol teodorescu , utilizator 14:37, 12 August 2012
Parerea mea este ca nu se iau in considerare cei doi ani deoarece perioada de de crestere a copilului este o perioada de suspendare a contractului individual de munca in care nu ati profesat efectiv.
1. Deoarece copilul este nascut in 2010 ati intrat in CCC in baza OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului care spune:

Art.18
...
(7) Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau de pânã la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncã şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordã în raport cu aceasta.
(alineat introdus prin art. I pct. 12 din Legea nr. 7/2007, în vigoare de la 20 ianuarie 2007)

2. Luati legatura si cu baroul respectiv sa vedeti ce prevad statutul si/sau regulamentul intern.
da!! multumesc!! aici era nedumerirea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)
Perioada concediului pentru cresterea copilului - vechime in munca ? ciancu ciancu Vă rog să-mi spuneţi dacă concediul pentru creşterea copilului acordat în perioada august 2008 - aprilie 2010 constituie vechime în muncă (dacă se ... (vezi toată discuția)
concediu crestere copil - se considera vechime in munca? irinel iordan irinel iordan buna seara, am doi copii nascuti in oct. 2000 si febr. 2004. pt. primul mi se ia in calcul concediul de doi ani la calcularea sporului de vechime, iar pentru ... (vezi toată discuția)