Dupa ce mi-am luat recent o masina cu propulsie hibrida am aflat ca atat in Bucuresti cat si in alte zone din tara masinile hibride beneficiaza de 95% reducere din impozitul anual (care in cazul meu este actualmente 5.600 RON). Am redactat o cerere si am fost sa discut cu domnul primar. Acesta a spus ca intradevar, este posibil, prin votul consiliului local, insa ca trebuie sa prezint articolul din lege sau ceva asemanator pentru a demonstra ca acest "discount" este facut in mod legal.
Intrebarea mea este unde pot gasi articoul de lege care permite astfel de scadere de impozit.
Am fost astazi la domnul primar cu doua hotarari (de la Bucuresti de la Craiova), care mentioneaza faptul ca in respectivele orase impozitul anual pentru masinile hibride este redus cu 95%.
Dansul mi-a spus ca aceste hotarari nu au baza legala, in codul fiscal nefiind specificat nivelul de taxare pentru hibride. Dupa spusele dumnealui, ar trebui sa specifice una din doua: fiecare consiliu local calculeaza taxa pentru hibride dupa bunul plac sau, in caz contrar, sa specifice faptul ca in toate judele din Romania, impozitul pentru hibride este micsorat cu 95%.
As dori cineva care cunoaste bine codul fiscal sa ma lamureasca daca exista vreo prevedere privind taxele autoturismelor hibride.