avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale adeverinta impozit platit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

adeverinta impozit platit

Mama mea a platit la inceputul anului impozitul pe anul acesta la pamintul pe care-l detine. Acum are nevoie de o adeverinta ca a platit acest impozit si cind a fost astazi cu chitanta achitata, i s-a spus ca impozitul s-a marit si ca nu i se elibereaza adeverinta, pina nu achita "marirea" de impozit. Asa este legea in Romania? Chiar daca impozitul este platit pe un an, trebuie sa platesti ce s-a scumpit intre timp? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:25, 13 Septembrie 2012
Banuiesc ca atunci cand a platit impozitul i s-a acordat si bonificatie, nu ?

Nu este normal ce i s-a intamplat mamei.
Impozitele si taxele locale sunt stabilite anual pentru anul urmator, la niveul fiecarei localitati, prin hotarari de consiliu local cu respectarea prevederilor din Codul fiscal, titlul IX , impozite si taxe locale .

Orice modificare a impozitelor si taxelor stabilite prin HCL(hotarare de consiliu local) se face printr-o alta hotarare de consiliu si numai in conditiile legii ( modificari ale codului fiscal prin ordonante de urgenta). Aceste modificari trebuie aduse la cunostinta contribuabililor prin instiintari.

Va sfatuiesc sa va duceti la primarie si sa va interesati care este modficarea care a intervenit de la data cand mama dvs a achitat si pana la data la care dumneaiei a solicitat eliberarea adeverintei ; in ce consta marirea de impozit.
"Marirea de impozit", poate fi ca urmare a unei recalculari, cei de la Impozite si taxe, conform legii, pot lua prin sondaj, verificarea dosarelor fiscale, unde se constata diferente intre materia impozabila si baza de date, se intocmeste un referat prin care se modifica cele constatate. De retinut, aceste modificari se fac cu data constatarii, probabil la dvs au calculat altfel, ceea ce nu este corect. Asa cum v-a sfatuit si @Carmen01011958, mergeti la primarie si cereti lamuriri, eventual cereti in scris.
Rose06 a scris:

Mama mea a platit la inceputul anului impozitul pe anul acesta la pamintul pe care-l detine. Acum are nevoie de o adeverinta ca a platit acest impozit si cind a fost astazi cu chitanta achitata, i s-a spus ca impozitul s-a marit si ca nu i se elibereaza adeverinta, pina nu achita "marirea" de impozit. Asa este legea in Romania? Chiar daca impozitul este platit pe un an, trebuie sa platesti ce s-a scumpit intre timp? Va multumesc anticipat.

Exista cazuri, din nefericire, cand impozitele se schimba pe parcursul anului datorita modificarii Codului fiscal. Daca cineva a platit anticipat, nu ar fi sesizat marirea de impozit decat citind Monitorul Oficial (ceea ce face putina lume) si se trezeste ca mai are ceva de plata.

Este si cazul descris mai sus. Deci, trebuie sa plateasca diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 59/2010 impozit pentru a doua cladire proprietate dodo2009 dodo2009 Impozitul se mareste cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; Asa spune ordonanta. Am cateva nelamuriri: 1. ordonanta se aplica ... (vezi toată discuția)
Impozit pe mijloace de transport Fekker Ana Fekker Ana Am platit in 4.03.2010 taxa auto pentru un Opel Vectra capacitate cilindrica 2172 390 lei echivalentul taxei pe 2010, iar in19.08.2010 am primit de la ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite Angela71 Angela71 Buna ziua , am fost ieri si am achitat integral impozitul si alte taxe mi s-a spus ca numai este valabil cu bonificația stabilită de către consiliile locale ... (vezi toată discuția)