avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stramutare caz penal/civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Stramutare caz penal/civil

Buna ziua,
In 2-3 cuvinte. Este vorba de un accident rutier soldat cu moartea victimei. Soferu, in mom. accidentului alcolemie in fiola 0.75. Eu cel care scriu sunt din partea victimei, fiind ruda. Accidentul a avut loc in jud Olt, noi rudele si victima din Arges.
Intrebarile mele sunt:
1. Se poate preciza ce sanse avem sa stramutam cazul pe Arges?
2. Este bine sa cautam avocat din Arges sau Olt, avand in vedere locul accidentului si locul unde initial se va disputa cazul.
3. Avem nevoie de avocat atat penal, cat si civil? (Masina soderului era in leasing si pe o firma din Arges - inteleg ca va trebui data in judecata ptr daune si firma de asigurari, plus procesele care vor avea loc pe penal si civil, pentru daune morale)
4. Pentru a vorbi direct la un cabinet de avocatura situatia in detaliu, prezentarea cazului avocatului se plateste? Cum se procedeaza ptr a putea alege un avocat?

Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Dragos Mateescu , Avocat 18:21, 19 August 2012
Buna ziua,

Pentru a cere stramutarea cauzei trebuie motive temeinice, care sunt limitativ prevazute de lege.
Nu se poate cere stramutarea cauzei la o anumita instanta , pe care partea sa o aleaga.
Pentru mai multe detalii sfatul meu este sa consultati un avocat specializat pe accidente rutiere.
1.Dosarul nu se va putea muta deoarece din considerente de politica penala si de operativitate judecata se desfasoara mai usor in Olt din moment ce fapta a fost savarsita acolo.
2. Puteti sa va luati atat un avocat din Olt cat si din Arges, dar dpdv financiar ar fi mai usor sa luati unul din Olt pt a nu plati si deplasarile si tineti legatura cu acesta in mod constant.
3. Aveti nevoie de un avocat specializat pe penal si atat. Prosesul se va judeca atat pe latura penala cat si pe latura civila in acelasi timp, de catre aceeasi instanta - nu vor fi mai multe procese.
Totusi nu pierdeti din vedere un element foarte important, faceti o cerere de constituire de parte civila pt acoperirea prejudiciului (material si moral), pe tot parcursul urmaririi penale pana la citirea actului de sesizare (rechizitoriul) in fata primei instante de judecata. Aceasta este o cerere simpla in care trebuie sa mentionati ca va constituiti parte civila in procesul penal cu suma de ___(cat considerati dvs)__ lei si atasati acte doveditoare. Actele doveditoare (facturi, bonuri, chitante etc) sunt necesare pt a demonstra paguba materiala, pt prejudiciul moral nu trebuie sa aduceti niciun document ci doar mentionati o suma pe care o considerati dvs.
4. Pt a gasi un avocat, daca nu cunoasteti unul si nu aveti nicio recomandare de la cunoscuti puteti cauta pe internet. In 99% din cazuri, prezentarea si studierea situatiei se platesc.
2. In cazul in care aleg un avocat din Olt, faptul ca cel putin un reprezentant din partea familiei victimei trebuie sa se deplaseze de nenumarate ori la Slatina pentru procese, discutii avocat, acte, etc nu tot o cheltuiala este? Acoperita sau nu in cheltuieli de judecata. Ma intereseaza daca are importanta alegerea locatiei avocatului din punctul de vedere al faptului ca procesul fiind in Slatina este mai bine (sau nu conteaza) ca avocatul sa fie din "gradina" proprie...
Nu are nicio importanta si nu exista o gradina proprie. Pe judecator nu o sa intereseaza daca avocatul este din Olt sau din Arges.
Da, nici eu nu cred ca ar conta ca avocatul este din Olt sau din Arges.

Stramutarea nu o veti obtine.

Alegerea avocatului se face in functie de cat va cere avocatul si daca il puteti plati.
Consultarea avocatului costa niste bani.
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Am fost autorul unui accident pe trecerea de pietoni, ce sanctiuni mi se pot aplica? Anchi83 Anchi83 buna ziua. In data de 24 12 2010 am fost autorul unui accident pe trecerea de pietoni.Am sunat la politie si salvare. In urma accidentului victima nu a fost ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Daune morale ContSters183027 ContSters183027 In situatia unui accident rutier, ce cauzeaza o stare vegetativa victimei, pe langa daunele morale si despagubirile cuvenite victimei, ar avea parintii ... (vezi toată discuția)