avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii sau pensie de boala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii sau pensie de boala?

Buma ziua , am 57de ani si am lucrat 38 de ani fara intrerupere la o intreprindere de stat.In urma cu 3 luni am fost operat si de trei luni beneficiez de concediul medical de la oncologie .Am dreptul la inca 9 luni de concediu medical platit 100%.Mi s-a sugerat de la intreprinderea unde lucrez sa ies cu ordonanta (adica sa primesc 20 salarii compensatorii).
Ce ma sfatuiti sa fac?
Vreau sa precizez ca in ceea ce ma priveste exista un proces pe rol pentru gradul I de munca.Pina in 2001 am primit drepturi salariale (sporuri) conform gr I de munca dar acest grad nu a fost operat in carteade munca.Unii colegi care au actionat in instanta inaintea mea au primit gradul I de munca.
Eu nu mai pot face munca fizica deoarece am suferit o interventie chirurgicala mare.Nu stiu ce sa fac sa accept ordonanta sau sa merg in continuare cu concediul medical si ulterior cu pensia de boala?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:09, 12 August 2012
Acceptati si "ordonanta" si apoi iesiti la pensie de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare de boala darianna darianna buma ziua. Am fost diagnosticata cu cancer de col uterin .De 1 an sunt in concediu medical.As dori sa stiu daca beneficiez de pensie de boala, (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate darianna darianna Buna ziua .Am inteles ca in caz de cancer de col uterin am drept de pensie de invaliditate.As dori sa stiu daca pot depune dosarul pentru pensie de invalidate ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala in spania - nerecunoscuta in romania Medardo Medardo Buna ziua, sunt stabilit in Spania de 15 ani si din septermbrie 2014 am o pensie medicala permanenta si absoluta cu grad de invalabilitate de 33% . Cei de ... (vezi toată discuția)