avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este valabil un testament daca e semnat de testator si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este valabil un testament daca e semnat de testator si de cel ce primeste?

s-a facut un testament prin notar a semnat testatorul descifrabil si sub semnatura lui a semnat si cel ce primeste mostenirea este valabil testamentul?
Cel mai recent răspuns: zyna , utilizator 23:54, 12 August 2012
Este valabil numai sa nu cumva sa reiasa din testament vreo intelegere intre cei doi,cum ar fi anumite conditionari sau clauze.Testamentul trebuie sa provina din vointa unei singure persoane altfel nu este valabil.O simpla semnatura si atat nu contravine cerintei vointei unilaterale.
in testament exista clauze pe care persoana careia s-a lasat mostenirea nu le-a respectat ,testatorul avind sotie si copil care s-au ocupat de toate cele nestiind de existenta testamentului cel in favoarea caruia s-a lasat testamentul fiind strain de familie.
Nu se poate sa semneze pe testament si beneficiarul acestuia. Testamentul este un act unilateral.
Ce fel d clauze cuprindea?!
sa il ingrijeasca ,sa ii cumpere medicamente,sa il ingroape si sa faca toate parastasele si tot ce e nevoiei el nefacind nimic cu toate ca stia
Nu poate sa prevada clauze , obligatii pe timpul vietii testatorului, pt simplu fapt ca testamentul isi produce efecte dupa moartea testatorului, sa l ingroape si sa faca toate datiniile crestinesti , pomeni parastase etc da, dar in timpul vietii sa l ingrijeasca nu se poate!

Alte discuții în legătură

Testamentul olograf ContSters134265 ContSters134265 Rog detalii despre testamentul olograf care poate sa il faca sotului supravietuitor. Multumesc. (vezi toată discuția)
Atacare de testament Cali55 Cali55 Buna ziua, matusa mea, sora tatalui meu decedat nu este casatorita si nu are copii. Eu sunt singura nepoata. A facut in schimb testament in favoarea unei ... (vezi toată discuția)
Intocmire testament ContSters136056 ContSters136056 Buna ziua! Eu si sotul meu detinem 2 imobile(unul la oras si unul la tara) si ceva teren.Avem 2 fii, ambii casatoriti .Unul dintre ei locuieste cu noi in ... (vezi toată discuția)