s-a facut un testament prin notar a semnat testatorul descifrabil si sub semnatura lui a semnat si cel ce primeste mostenirea este valabil testamentul?
Este valabil numai sa nu cumva sa reiasa din testament vreo intelegere intre cei doi,cum ar fi anumite conditionari sau clauze.Testamentul trebuie sa provina din vointa unei singure persoane altfel nu este valabil.O simpla semnatura si atat nu contravine cerintei vointei unilaterale.
in testament exista clauze pe care persoana careia s-a lasat mostenirea nu le-a respectat ,testatorul avind sotie si copil care s-au ocupat de toate cele nestiind de existenta testamentului cel in favoarea caruia s-a lasat testamentul fiind strain de familie.
Nu poate sa prevada clauze , obligatii pe timpul vietii testatorului, pt simplu fapt ca testamentul isi produce efecte dupa moartea testatorului, sa l ingroape si sa faca toate datiniile crestinesti , pomeni parastase etc da, dar in timpul vietii sa l ingrijeasca nu se poate!
Atacare de testament
Cali55
Buna ziua, matusa mea, sora tatalui meu decedat nu este casatorita si nu are copii. Eu sunt singura nepoata. A facut in schimb testament in favoarea unei ... (vezi toată discuția)