avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident AUTO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident AUTO

Buna seara! In seara asta am facut accident cu masina ,insa NU am fost eu de vina,deoarece eram pe drum cu prioritate iar un batran care avea si probleme cu vederea,nu a mai oprit la STOP ,deci nu s-a asigurat si a intrat cu viteza in intersectie,in ciuda faptului ca oamenii care erau in preajma au vazut ca eu veneam si i-a facut semn,a tipat la el sa stea acolo si nu a oprit.Eu nu am avut cum sa mai evit(nu aveam viteza deloc mare-in jur de 30 km/h) deoarece in stanga mea erau parcate masini si intram in ele,deci a trebuit sa incerc sa mentin directia.
Acum problema este ca tata mi-a facut asigurarea si a zis ca e totul in regula,dar am descoperit cand scriam constatarea amiabila ca imi expirase din aprilie X(. S-a dus fratemiu si mi-a facut-o tot azi,maine urmand sa ma intalnesc la asigurari cu batranul sa vedem ce se rezolva.Voi ce ziceti sa fac?Amenda nu cred ca mai primesc,insa ma tem ca nu imi da despagubiri etc.Multumesc!
nu ai avut asigurare valabila in momentul producerii accidentului, asta e clar. Deci despre ce despagubiri vorbim??
Intr-adevar la momentul producerii accidentului nu aveati asigurare valabila, aceasta producandu-si efectele dupa 48 de ore de la momentul inchieierii sale, in ceea ce priveste posibilitatea acoperirii despagubirilor.
Totusi, in conditiile in care persoana care v-a accidentat isi va asuma vina, este posibil ca in cadrul procedurii amiabile sa obtineti despagubirile, insa daca aceasta persoana nu isi asuma vina, va trebui sa suportati contravaloarea reparatiilor autoturismului persoanei respective, precum si cele aferente masinii dumneavoastra.
Data viitoare verificati mai atent data expirarii asigurarii. Din aprilie pana in prezent au cam trecut 3 luni.....
Of scuze,am uitat sa zic ca mi-a indoit usile fata/spate dreapta si aripa din spate dreapta. El si-a julit doar spoilerul pe fata foarte putin .A mea e cam indoita:| Si da nu aveam asigurare,era expirata (azi s-a produs accidentul) si tot azi mi-a facut alta asigurare pe un an.Si maine mergem la astra asigurari sa vedem ce rezolvam.Mersi.
In situatia in care celalalt sofer isi asuma vina, despagubirile vor fi platite de asiguratorul la care acesta a facut RCA.
El a recunoscut ca el e de vina,deci voi primi despagubire chiar daca nu am avut asigurare in momentul acela. Va multumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Repararea mașinii vinovatului după constatarea amiabilă: cum se procedează dacă cel lovit s-a răzgândit, spunând că nu mai vrea să se complice cu asigurătorul? bklash3 bklash3 Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident in care am fost vinovat. Cel din fata a franat brusc, eu neatent si am intrat in el. Au fost doar pagube ... (vezi toată discuția)
Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)
Rca expirat Ghiulya Ghiulya Buna ziua Am avut un accident cu masina saptamana trecuta, m-am tamponat cu o alta,fara sa rezulte victime ci doar ne-am avariat masinile amandoi. Am fost de ... (vezi toată discuția)