Buna seara! In seara asta am facut accident cu masina ,insa NU am fost eu de vina,deoarece eram pe drum cu prioritate iar un batran care avea si probleme cu vederea,nu a mai oprit la STOP ,deci nu s-a asigurat si a intrat cu viteza in intersectie,in ciuda faptului ca oamenii care erau in preajma au vazut ca eu veneam si i-a facut semn,a tipat la el sa stea acolo si nu a oprit.Eu nu am avut cum sa mai evit(nu aveam viteza deloc mare-in jur de 30 km/h) deoarece in stanga mea erau parcate masini si intram in ele,deci a trebuit sa incerc sa mentin directia.
Acum problema este ca tata mi-a facut asigurarea si a zis ca e totul in regula,dar am descoperit cand scriam constatarea amiabila ca imi expirase din aprilie X(. S-a dus fratemiu si mi-a facut-o tot azi,maine urmand sa ma intalnesc la asigurari cu batranul sa vedem ce se rezolva.Voi ce ziceti sa fac?Amenda nu cred ca mai primesc,insa ma tem ca nu imi da despagubiri etc.Multumesc!
@claudiu90:
e bine sa va documentati inainte articolele la care faceti referire din LEGEA Nr. 136 din 29 decembrie 1995 privind asigurările şi reasigurările în România sant abrogate.
ar trebui sa cunoasteti ca daca legea ar fi atat de simpla si lipsita de interpretari, instantele de judecata ar muri de foame, sau nu ar mai exista si ar fi numai lapte si miere....
doamna de mai sus se referea la un caz practic, nu ne intreba ce dispune legea in cazul dumneaei, asa ca lasati discursurile cu prevederi legale pe care le stim. Conteaza mai mult cine aplica acele dispozitii legale si cum le aplica.
Haideti mai bine sa asteptam deznodamantul acestui nefericit eveniment.
Domnule Popescu
Da,doamna a facut referire la un caz practic.Eu la acesta am raspuns,nu la altul.Am sustinut destul de clar ca are dreptul la despagubiri,la fel ati facut si dv intr-o postare anterioara.Restul afirmatiilor cu eventualele pareri ale politistilor nu prea au importanta deoarece nu politistii sunt cei care acorda despagubirile.
Cum adica pe doamna nu o intereseaza dispozitiile legale?Atunci de ce a postat pe un forum cu discutii juridice?Eu zic ca tocmai acest aspect legal conteaza pe acest site,de aceea oamenii se adreseaza aici si nu in alta parte.
Daca persoana vinovata de producerea accidentului avea incheiata o asigurare RCA valabila nu veti avea probleme in cazul in care rezolvarea litigiului se face pe cale amiabila.
Pentru cazul mentionat de dumneavoastra, s-ar putea sa aveti probleme la plata despagubirilor pe cale amiabila de catre societatea de asigurare. Desi nu conteaza din punct de vedere legal daca dumneavoastra erati asigurat sau nu, din moment ce vinovata de producerea accidentului este o alta persoana care este asigurata, societatea de asigurare poate proceda nelegal si sa va refuze plata despagubirii.
Cu toate acestea, in instanta veti obtine sigur plata despagubirilor, dar va dura ceva.
Ce va sfatuiesc eu. Sa nu faceti referire la asigurarea dumneavoastra RCA. In cazul in care vi se cere, incercati sa invocati anumite motive pentru care nu o puteti depune sau amanati depunerea ei.
Daca totusi se prevaleaza de asigurarea dumneavoastra RCA si refuza plata despagubirii, depuneti o plangere la CSA. Daca nici asa nu se rezolva, apelati la un avocat si solicitati in instanta despagubirile.
Va urez bafta si sper sa rezolvati repede problema.
Rca expirat
Ghiulya
Buna ziua
Am avut un accident cu masina saptamana trecuta, m-am tamponat cu o alta,fara sa rezulte victime ci doar ne-am avariat masinile amandoi.
Am fost de ... (vezi toată discuția)