avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA neplatitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

neplatitor TVA

o firma de comert cu amanuntul a trecut in iulie de la platitor la neplatitor TVA. As dori sa ma informez cu privire la inregistrarile contabile necesare la stocul de marfa. Mai mentionez ca i-am facut si ajustari pentru mijoace fixe.
Va multumesc si astept raspuns cat mai curand!!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:18, 14 August 2012
Sa presupunem ca stocul de marfa este de 100.000 lei din care: 20.000 lei adaos comercial, 19.355 lei T.V.A neexigibila (presupunem ca tot stocul are T.V.A. 24%) si 60.645 lei valoarea stocului la pretul de furnizor, fara T.V.A.

In aceste conditii, trebuie sa dati inapoi statului T.V.A. dedusa la achizitionarea acestui stoc, adica 60.645 x 0.24 = 14.555 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva NEG_DORI NEG_DORI va rog vreau sa stiu si eu care sunt inreg contabile la ajustare tva stoc de marfa comert cu amanuntul trecere de la platitor de tva la neplatitor .imi ... (vezi toată discuția)
Tva stoc marfa claudiaP claudiaP Buna seara, Am doua situatii si nu stiu cum ar trebui procedat. 1.O societate neplatitoare de tva a depasit pragul de 119000 si astfel din 01.02.2012 va ... (vezi toată discuția)