avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon familial

cine imi poate raspunde la o intrebare, va rog. intrebarea este daca in cazul unei sentinte judecatoresti definitiva si irevocabila, in urma unui proces de abandon familial si neplata pensiei alimentare, in care s-a hotarat ca pedeapsa pt parat 1 an de inchisoare cu suspendare,iar in cazul in care continua sa nu-mi plateasca pensia alimentara in timpul celor 3 ani de incercare, sa execute acel an de inchisoare. intrebarea este dac eu ca reclamanta trebuie sa astept sa treaca cei 3 ani de incercare sa usa depun plangere la fel ca initial, in timpul primelor 2 luni de neplata? Hotararea am ridicat-o de la tribunal pe 18 iunie si tot atunci a devenit si irevocabila. astept niste raspunsuri concrete, va rog
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:52, 14 August 2012
Legea prevede ca daca pana la expirarea termenul de incercare cel condamnat nu a indeplinit obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamnare, instanta dispune revocarea suspendarii.
In cazul dvs, dat fiind ca obligatiile sunt periodice si ele trebuie sa fie achitate lunar, se vede faptul ca inculpatul nu a inteles nimic din procesul avut si atunci cred ca ar fi bine sa sesizati instanta de indata, fara sa asteptati sa treaca cei trei ani de incercare.
Puteti depune plangere pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, iar pentru ceea ce trebuia sa va plateasca in continuare, puteti face depune o noua plangere pentru abandon de familie.
Depuneti plangere la politie si poate ca va plati.
In caz contrar risca sa aiba probleme penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare o mama adevarata o mama adevarata Am divortat definitiv si irevocabil din aprilie 2010. Fostul sot nu a platit pensia alimentara niciodata de cand am introdus actiunea de divort..adica din ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa astept doua luni? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Dupa 4 ani scursi de cand instanta mi-a incredintat copilul,celalalt parinte,a binevoit abia luna trecuta sub amenintarea plangerii pentru abandon familial ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie intretinere copil gigelas gigelas Daca sotul,care trebuie sa plateasca pensia de intretinere pt.copil,nu are niciun fel de venit,nici bunuri pe numele lui,cum se poate totusi executa ... (vezi toată discuția)