Andibobo84 a scris:
Buna ziua, am citit si am recitit legile si oug privind concediu de risc maternal si nu am gasit nici unde o precizare cu privire la locul de munca dublu. Eu am 2 joburi in total 1,5 norma/zi iar sarcina mea este cu risc. Pot renunta doar la jobul cu norma intreaga iar cel de jumatate sa il pastrez adica numa la unu sa fiu in concediu, acela care este mai solicitant. Nu stiu exact cum sa procedez.
In primul rand trebuia sa anuntati ambii angajatori asupra starii de graviditate si sa le prezentati un document medical din care sa reiasa acest fapt.
Fiecare dintre angajatori aveau obligatia sa evalueze locul de munca ocupat de catre dvs.impreuna cu medicina muncii,sa stabileasca daca exista riscuri pt. evolutia sarcinii si sa intocmeasca un raport de evaluare,iar dvs. sa va fi fost prezentata o informare in acest sens.
Numai in conditiile in care la un loc de munca exista riscuri pe care angajatorul nu le poate indeparta,nu va poate schimba conditiile de munca /programul,sau nu poate sa va ofere un nou loc de munca temporar,atunci dvs. puteti solicita acel concediu de risc maternal.
Deci nu aveati ce precizare sa gasiti la locul de munca dublu ,atata timp cat acest tip de concediu se acorda doar in functie de conditiile de munca efective de la fiecare dintre locurile de munca,astfel este posibil ca la un loc sa existe riscuri ce nu pot fi indepartate si atunci se poate solicita un crm,la un alt loc de munca sa nu existe riscuri sau sa existe si sa poata fi rezolvate si sa nu fie necesar un crm.