avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partea citata nu mai locuieste la adresa din citatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partea citata nu mai locuieste la adresa din citatie

Am gasit o citatie in cutia postala, pe numele unei persoane ce nu mai locuieste la adresa aceasta a mea din anul 2008 dar care nu si-a schimbat adresa de domiciliu din acte, ce se intampla cu cauza pentru care e citata acea persoana? Nu am cum sa dau de persoana citata, nu am semnat pentru citatie...Ce se intampla atat cu mine ce am primit citatia in cutia postala dar si cu persoana citata ce nu mai locuieste aici dar are aceeasi adresa de domiciliu ca si mine? Va multumesc! Persoana citata, nestiind de citatie ce se intampla????
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 21:42, 15 August 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Judecata probabil se va desfasura in lipsa persoanei citate.

Pe dvs. nu va priveste procesul.
Eventual, puteti trimite prin posta o adresa la instanta prin care sa aratati ca persoana respectiva nu mai locuieste acolo.
Indicat ar fi sa faceti o adresa catre instanta sa aratati ca persoana nu mai locuieste acolo. Asta pentru a proteja acea persoana. Altfel procesul se judeca in lipsa ei, aceasta neputand sa-si sustina apararile.

dvs nu aveti nici o obligatie, dar din punct de vedere moral si civic (ca pe asta pune accent acest site printrte altele) ar fi indicat sa scrieti o hartie adresata instantei cu pricina (pe citatie gasiti toate elementele de identificare necesare, ma refer la numele instantei, nr de dosar, termenul etc) in care sa precizati ca persoana citata la acea adresa nu mai locuieste acolo din anul 2008 cand ati cumparat dvs sau cum o fi realitatea. e un efort din partea dvs sa procedati asa, recunosc, dar macar un mail adresat instantei cu pricina cred ca poate fi trimis, nu vorbesc de expedierea prin posta ca sa mai platiti si 3 lei din buzunarul propriu in afara timpului alocat pentru acesta activitate.
alegerea va apartine. Oricum dvs nu vi se intampla nimic daca nu actionati in vreun fel. Puteti da uitarii acest incident daca doriti fara consecinte pt dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresă de domiciliu procesual Lancer Lancer Domiciliu Procesual Intenționez să trimit instituției parchetului de pe lângă judecătoria X o adresă prin care să solicit a se retine ca domiciliu ... (vezi toată discuția)
Citatia se pune in cutia postala cand nu ma gaseste acasa? aidu aidu postasul nu m-a gasit acasa si zice ca a bagat citatia in cutia postala insa trebuia sa bage instiintarea in cutia postala, nu citatia! totusi, textul de ... (vezi toată discuția)
Citatie venita pe un nume inexistent gciochina gciochina Buna ziua, Zilele trecute am gasit in usa o citatie venita pe adresa mea de domiciliu, insa pe numele unei persoane care nu se gaseste la aceasta adresa. Am ... (vezi toată discuția)