avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenire din CCC-angajator nou- invitatie la demisie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenire din CCC-angajator nou- invitatie la demisie

Buna ziua. Sunt intr-o situatie unde nu stiu cum sa procedez. Imediat dupa ce am nascut, in 2010, firma a fost cumparata de un alt angajator. Acum mi-am anuntat angajatorul neoficial ca vreau sa ma reintorc la munca. Acesta m-a anuntat verbal ca nu mai are loc pt mine in organigrama biroului desi postul nu a fost desfiintat si mi-a spus sa fac o data cu cererea de reincepere a activitatii si o cerere de incetare a contractului de munca de comun acord.
Am cerut sa primesc ceva oficial precum ca nu mai au loc pt mine si mi-au zis ca ei nu dau niciodata in scris. In acelasi timp ei au avansat o persoana din departament pe postul pe care ar fi trebuit sa il ocup eu din septembrie si au motivat ca au facut avansarea ca asa le-a permis dezvoltarea firmei. Au dreptul sa ma tranfere in alta localitate avand in vedere ca au facut avansari? Ce pot face in situatia asta? Ca nu am nimic la mana.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:58, 13 August 2012
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Pe perioada CCC angajatorul putea sa angajeze pe postul dvs. o persoana cu CIM pe eprioada determinata (pana la incetarea CCC).
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.
- Cand noul patron a preluat firma a preluat-o cu toate activele si pasivele sale si cu salariatii pe care firma ii avea la data cumpararii si el are fata de salariati obligatiile prevazute de Codul muncii.

2. Inainte de a implini copilul 2 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.]
- Angajatorul va poate oferi si un alt loc de munca dar nu este obligat sa faca asta si nici dvs. nu sunteti obligata sa acceptati.

4. - Daca nu se intampla asa cum am spus eu aici faceti imediat sesizare la ITM.
- Se va face o verificare a sesizarii si veti primi un raspuns, in scris, cu cele constatate si masurile luate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc dana-stefi dana-stefi Buna ziua,astazi am facut o cerere prin care solicit reinceperea activitatii cu data de 5 iunie dupa ccc pt a-mi da o decizie ce imi trebuie la dosar ca sa ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la locul de munca dupa concediul de crestere a copilului kmi20 kmi20 Am lucrat intr-un laborator de analize particular ca si biolog,am ramas in concediu de crestere a copilului pana la 3 ani.Acum dupa ce am facut cererea de ... (vezi toată discuția)
Pot lua somaj dupa ccc? C.Geta C.Geta Dupa incetarea ccc pot beneficia de somaj? Patronul nu doreste angajati cu obligatii iar eu nu as dori sa mai colaboram. Poate sa imi inceteze cm cu drept de ... (vezi toată discuția)