avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt acuzat de violara de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt acuzat de violara de domiciliu

in 2010 prietena mea X actuala sotiie( 40 ani)era batuta sistemati de fostul sot (care avea multiple internari la psihiatrie)cu care avea domiciliu in aceias casa X ma roaga sa vorbesc cu sotu ei sa inceteze violentele Eu sun pe sot si cu care ma cunosteam de 1an de zile ca tr sa avem o discutie si stabilim sa ne intalnim la doliciliul lui peste 3 ore(domiciliu in care am mai fost concomitent cu eu de nenumarate ori) Sunand la interfon mi se deschide urc la etajul 3 sun la usa si deschide fiica acestuia care imi spune ca tatal ei este la administrator la parter Cobor si bat la o usa cu gratii unde credeam ca e administatia Vazand ca nu raspunde nimeni am batul la usa de alaturi si a deschis un individ (pe care nu l am vazut niciodata cu un topor in mana beat care ma ia la rost "ce caut pe scara lui la nevasta prietenului sau moment in care ridica toporul si se face ca ma loveste Eu il imping si fug El arunca cu topotul dupa mine Eu speriat ratez iesirea din bloc iar el impreuna cu 2 pers ma prind si ma bat mar Ies vecini ma elibereaza sun la112 vine politia iar ei spun ca am intrat peste ei in casa Scot medicolegal 7-8 zile si plingere la politie Ei afla ca sunt cadru militar si unul dintre ei care avea metacarpiene rupte din pumnii care mi-a dat scoate medicolegal 22 zile si plangere violare domiciliu Cer 2000 euro sa ne retragem plangerile Mentionez ca la mine orice amenda penala se soldeaza cu trecerea in rezerva
Domnule Dragos,dansii pot afirma multe,ideea e sa le dovedeasca.Nu va speriati si stati calm,declarati la politie exact cum s-a intamplat.Nu uitati ca beneficiati de prezumtia de nevinovatie.Nu le dati niciun ban si nu retrageti plangerea.Ei incearca sa va intimideze si sa va ia si banii dupa ce ca v-au agresat.Nu trebuie sa permiteti asa ceva!
Violarea de domiciliu
Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă
sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le
foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu
închisoare de la 6 luni la 4 ani.
Pentru fapta prevăzută în alin. 1, acţiunea penală se pune în mişcare la
plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură
răspunderea penală.


Ca a fost sau nu violare de domiciliu se va stabili din ancheta. Cum puteati sti unde este X si ce motiv ati fi avut sa intrati in locuina prietenului sau?
Daca intr-adevar ati intrat, cum se face ca vecinii i-au gasit pe cei 2 batandu-va pe hol?
@catalin
Domnul a precizat ca nu a intrat in locuinta nimanui ci doar a batut la usa.


Din cele relatate de dvs in mod evident nu este o violare de domiciliu, iar aceste persoane incearca doar sa profite de faptul ca sunteti cadru militar.
Daca vecinii v-au scapat inseamna ca aveti martori ca ati fost batut, iar daca pe certificat scrie ca unul dintre ei are metacarpienele rupte in mod evident se datoreaza faptului ca a lovit cu pumnii in ceva, ca doar nu il loveati dvs in pumni pana ii rupeati metacarpienele, iar prietenul acestuia asista la scena (deci nu stiu cat de mult il avantajeaza certificatul).
In locul dvs nu as accepta o astfel de intelegere.
am martori pe fiica lui x si un vecin care au declarat la politie ca au vazut un topor pe holul blocului si 3 barbati care ma tineau si ma loveau Ei au ca martor pe fostul sot a lui x (cu schizofrenie paranoica cu dedublari de personalitate )care minte si spune ca a vazut cum eu l am lovit pe holul casei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mărturie mincinoasă art 273 Robert45 Robert45 Bună ziua. În anul 2016 am fost în oraș cu un prieten, am băut împreună, apoi el s-a întâlnit cu fost lui prietena. După ce au vorbit puțin, am ... (vezi toată discuția)
Bataie fara pumni !!! crazy_kyky crazy_kyky Am asistat la o bataie care nu e chiar bataie si sunt persoana care am chemat politia... un vecin (il numim V) se certa cu mama unui prieten ... eram cu el ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie ContSters196054 ContSters196054 Buna ziua, am o intrebare in legatura cu un incident cu o vecina. Mentionez ca locuiesc in chirie cu contract, totul este legal. De cand m-am mutat am avut ... (vezi toată discuția)