avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RESTRUCTURARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RESTRUCTURARE

FIRMA LA CARE LUCREZ A FACUT RESTRUCTURARI.CUM AM DREPTUL LA SOMAJ?DACA EI SPUN CA NU MA POT BAGA IN SOMAJ E OK?
CUM SA NU AM DREPTUL?????????????INSEAMNA CA CEVA NU E IN REGULA!!!MAI BINE SPUNETI-MI MAI EXACT CE DREPTURI AM IN CAZUL UNEI RESTRUCTURARI(JUMATE DIN FIRMA),CA SUNT TOTAL PE DINAFARA!!!!!!!MULTUMESC!X-(:-/
Cel mai recent răspuns: anghel elena , utilizator 19:46, 15 Ianuarie 2009
1. Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

2. beneficiati de somaj numai daca :
a) aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii
b) incetarea raportului de munca avut loc pentru motive neimputabile dvs si in temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

3. Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

4. La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.

5. In cazul concedierii pentru restructurare, unitatea este obligată, potrivit legii, să acorde un preaviz la desfacerea contractului de muncă, durata preavizului va fi de 20 de zile lucrătoare. În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
multumesc pt raspuns,nu am stiut ca daca am scris cu litere mari am probleme,sunt noua

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate suspendata - mamici revenite din cic r111 r111 Am un SRL cu activitate suspendata. Pana la suspendarea activitatii , am avut o salariata care a intrat in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii Towelie Towelie Buna ziua, M-ar interesa in ce conditii se acorda salariile compensatorii la o societate comerciala privata, avand in vedere ca se face o restructurare ... (vezi toată discuția)
Somaj baciu loredana baciu loredana in 9 sept copilul meu a implinit 2 ani si normal ar fi trebuit sa merg la lucru dar postul meu a fost redus angajatorul si voi ramane in somaj dar ... (vezi toată discuția)