Buna ziua,
M-ar interesa in ce conditii se acorda salariile compensatorii la o societate comerciala privata, avand in vedere ca se face o restructurare momentan.
De asemenea, cum trebuie incheiat contractul de munca pentru a beneficia de ajutor de somaj.
1. Salariile compensatorii se acorda conform contractului colectiv de munca (CCM) la nivel de unitate, iar daca acesta nu exista, la nivel national. Conform acestuia la nivel national:
Art. 78 (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
2. Contractul de munca va fi inchis cu art. 65 ( 1 ) din Codul muncii .
In concordanta cu dispozitiile Contractului individual de munca, cu CCM la nivel national si cu Contractul colectiv pe ramura in care activati..
CIM se incheie din motive care NU TIN de persoana angajatului ..
De acord, dar nu pot alege eu metoda prin care imi va fi suspendat contractul. Singura explicatie pe care am primit-o a fost ca se vor face restructurari.
In privinta zilelor de concediu cum se procedeaza ? Angajatorul este obligat sa plateasca zilele de concediu la incheiera contractului de munca?
Angajatorul este obligat sa plateasca zilele de concediu la incheiera contractului de munca?
Da, este obligat sa plateasca c/valoarea zilelor de concediu de odihna la incheierea contractului individual de munca.
Art. 141(4) din Codul Muncii: "Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă."
Succes!
Concediere
irina.lungu
am fost concediata de la firma la care am lucrat ,din motive financiare.firma activeaza in domeniul vanzarilor.am avit preaviz de 20 de zile,timp in care am ... (vezi toată discuția)