avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii Compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii Compensatorii

Buna ziua,
M-ar interesa in ce conditii se acorda salariile compensatorii la o societate comerciala privata, avand in vedere ca se face o restructurare momentan.
De asemenea, cum trebuie incheiat contractul de munca pentru a beneficia de ajutor de somaj.

Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:53, 14 Septembrie 2009
1. Salariile compensatorii se acorda conform contractului colectiv de munca (CCM) la nivel de unitate, iar daca acesta nu exista, la nivel national. Conform acestuia la nivel national:
Art. 78 (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
2. Contractul de munca va fi inchis cu art. 65 ( 1 ) din Codul muncii .
In concordanta cu dispozitiile Contractului individual de munca, cu CCM la nivel national si cu Contractul colectiv pe ramura in care activati..
CIM se incheie din motive care NU TIN de persoana angajatului ..
Daca vreti bani varianta somajului tehnic mi se pare mai avantajoasa.;)
De acord, dar nu pot alege eu metoda prin care imi va fi suspendat contractul. Singura explicatie pe care am primit-o a fost ca se vor face restructurari.
In privinta zilelor de concediu cum se procedeaza ? Angajatorul este obligat sa plateasca zilele de concediu la incheiera contractului de munca?

Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Angajatorul este obligat sa plateasca zilele de concediu la incheiera contractului de munca?

Da, este obligat sa plateasca c/valoarea zilelor de concediu de odihna la incheierea contractului individual de munca.
Art. 141(4) din Codul Muncii: "Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă."
Succes!

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna compensat babusca babusca Buna ziua, Contractul Individual de Munca inceteaza la data de 01.12.2009 prin decizie cu art.65 (1), iar preavizul de 20 zile lucratoare cu art.73 alin ... (vezi toată discuția)
Concediere irina.lungu irina.lungu am fost concediata de la firma la care am lucrat ,din motive financiare.firma activeaza in domeniul vanzarilor.am avit preaviz de 20 de zile,timp in care am ... (vezi toată discuția)
Decizia de restructurare si co daria33 daria33 Am primit decizie de restructurare cu data de 15.12.2009,cu preaviz 20 zile,:am rugat-o pe patroana mea ca in periaoda de preaviz sa nu mai vin pt ca mai aveam ... (vezi toată discuția)