avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediere

am fost concediata de la firma la care am lucrat ,din motive financiare.firma activeaza in domeniul vanzarilor.am avit preaviz de 20 de zile,timp in care am mers la lucru program normal.am un an la firma respectiva.la incheiere,mi-am luat sariul aferent zilelor lucrate.din zilele de concediu,am luat decat 14 din 21.restul ar trebui sa mi le plateasca firma??si am auzit ceva de salariul compensator.as dori mai multe informatii.multumesc frumos.mentionez ca urmeaza sa primes somaj.dar,inca sunt intr-o institutie de invatamat privata.e posibil sa-l primesc?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:34, 2 Noiembrie 2009
In perioada preavizului trebuia sa munciti doar o jumatate de norma , in restul timpului urmand sa va cautati de lucru .

Pentru zilele de concediu de odihna neefectuate firma trebuie sa va plateasca , si potrivit CCMUNN trebuie sa primiti un salariu compensatoriu daca disponibilizarea dumneavoastra nu va este imputabila .

Faptul ca urmati cursurile unei institutii de invatamat private nu are legatura cu CIM pe care-l aveti si care inceteaza din motive neimputabile dumneavoastra .
In conformitate cu art 78(1) din CCM unic la nivel national 2007-2010,aveti dreptul la un salariu lunar :

ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi. (2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acordare salariu compensatoriu ContSters157367 ContSters157367 Buna ziua! In urma discutiilor avute cu angajatorul imi este refuzata cererea verbala referitoare la acordarea salariului compensatoriu. Cererea in scris ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii crysstyna crysstyna Buna ziua! In urma restructurarilor la o societate comerciala s-a acordat salar compensator echivalent cu suma salariilor pe un an. Aceste salarii sunt ... (vezi toată discuția)
Care e prima zi de munca dupa concediu maternal crysstyna22 crysstyna22 sunt in concediu maternal iar pe 29 copilul implineste 2 ani ,va trebui sa incep pe 29 munca sau pe 30,deoarece sefa mi-a zis sa lucrez de pe data de 29 si ... (vezi toată discuția)