avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... care e prima zi de munca dupa concediu maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

care e prima zi de munca dupa concediu maternal

sunt in concediu maternal iar pe 29 copilul implineste 2 ani ,va trebui sa incep pe 29 munca sau pe 30,deoarece sefa mi-a zis sa lucrez de pe data de 29 si tot in aceeasi si sa imi dea preaviz 20 de zile,si as mai vrea sa stiu daca am dreptul in aceste 20 de zile la un program de 8 ore deoarece ea a zis ca nu imi poate oferi acest program si va trebui 16 ore.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 19 Decembrie 2010
Prima zi de munca va fi 30 ... din aceasta zi, societatea va poate da preavizul de 20 de zile lucratoare, iar in perioada preavizului aveti dreptul la un program de 4 ore/zi fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi, potrivit art.74 alin.3 din CCMN.
1. Din OUG 148/2005:
Art. 11. - Plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.

2. Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
va multumesc pt raspunsuri,cat despre cat despre compensatia cu un salariu nici nu ma gandesc pt ca sunt convinsa ca nu o sa vad asta nici in vise ,desi sunt data afara pe motiv ca nu sunt clienti si nu are cu ce sa ma plateasca ,
crysstyna22 a scris:

va multumesc pt raspunsuri,cat despre cat despre compensatia cu un salariu nici nu ma gandesc pt ca sunt convinsa ca nu o sa vad asta nici in vise ,desi sunt data afara pe motiv ca nu sunt clienti si nu are cu ce sa ma plateasca ,

Este dreptul dvs sa solicitati plata salariului compensatoriu .... incercarea moarte n-are ..:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu sorin_zabreanuy sorin_zabreanuy buna ziua! am si eu o intrebare si anume daca sant demis am dreptul la salariu compensatoriu. mentionez ca firma este in insolventa dar inca nu s-a hotarat ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala balint lucia balint lucia Patronul unei irma vrea sa concedieze o persoana pe motiv ca i se desfiinteaza locul de munca.Va rog sa ma ajutati caci nu stiu exact cate zile de preaviz se ... (vezi toată discuția)
Concediere Edeltraud Weiss Edeltraud Weiss pe data de 28.04.2010 am primit urmatoarea notificare: avand in vedere dificultatiile ec-financiare conducerea a hotarat desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)