avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plangere penala in strainatate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

plangere penala in strainatate

Ca cetatean roman stabilit in strainante am un caz in care ma gandesc sa depun o plangere penala contra altui cetatean roman, angajat al statului roman (ambasada / consulat). Unde as putea de depune o asemenea plangere? Se poate face prin internet sau prin FAX (V-as ruga sa-mi indicati link-ul respectiv numarul FAX).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pmi , utilizator 17:58, 1 Septembrie 2012
In cazul infractiunilor savarsite in strainatate,competenta urmaririi si judecarii o au organele judiciare in a caror circumscriptie locuieste faptuitorul.In cazul in care faptuitorul nu are locuinta in Romania,competenta apartine instantelor si parchetelor din Bucuresti.Chiar daca dv introduceti gresit plangerea,ea trebui trimisa pe cale administrativa catre organul competent.Cautati situl unui parchet si vedeti acolo.

Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
ContSters258804, utilizator
Vä foarte multumesc. Cred cä mä ajutä - voi cäuta modul de comunicare cu parchetul Bucuresti.
Ce calitate are persoana împotriva căreia doriţi să depuneţi plângerea? Vă întreb întrucât este posibil ca acea persoană, ca membru al corpului diplomatic, să beneficieze de imunitate de jurisdicţie penală.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Da, posibilitatea ca respectiva persoana sa aiba imunitate de jurisdictie penala este foarte mare conform relatarii dvs.

O alta problema poate fi si aceea cu sesizarea organului judiciar roman.
Plangere penala ar trebui sa depuneti prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
personalul diplomatic beneficiaza de imunitate diplomatica (Conventia de la Viena). Daca un membru al personalului diplomatic a comis din punctul dv de vedere o ilegalitate, daca ea s-a produs in sediul consulatului (ambasadei) acel sediu este teritoriu romanesc atata timp cat functioneaza oficiul diplomatic acolo., deci adresati-va oficialitatilor romane.

Alte discuții în legătură

Angajatii ambasadei manolachealex manolachealex Angajatii abasadei si familiile lor beneficiaza de imunitate de jurisdictie? (vezi toată discuția)
Plangere adresata procurorului general al parchetului curtii de apel alexandra.a1404 alexandra.a1404 Am depus o plangere impotriva organelor de cercetare si a procurorilor ce au lucrat la un dosar penal , la DNA, care a verificat doar ... (vezi toată discuția)
Schimbarea actelor in italia iulik800 iulik800 Buna ziua din urma divortului in RO am ajuns in italia si sa imi schimb actele pe numele de fata dar de la comune din oras mi zis ca hotarerea trebuie tradusa ... (vezi toată discuția)