avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare imobil.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare imobil.

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca sunt sanse sa recuperez o casa plus un teren
pe care le-a detinut bunicul meu.Specific ca bunica mea a decedat
iar bunicul meu s-a recasatorit cu o alta persoana,bunicul decedand
la 2 ani de la casatorie.Problema este ca persoana respectiva locuieste
in casa bunicului fara a detine nici un act de proprietate eventual
doar un act de intelegere scris de mana mentionez ca bunicul a decedat
in '80,eu fiind singura succesoare a lui.Ce as putea face legal ca sa
intru in posesia casei si cam care ar fi procedurile legale.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 21:51, 13 August 2012
Bunicii nu au avut copii ? Parintele dvs. (mama, tata) traieste ? In cazul in care bunicul era proprietar de drept si nu mai are mostenitori in viata in afara de dvs. puteti incerca. Verificati cine apare la rolul fiscal .Eventual solicitati informatii la cartea funciara printr-un extras de carte funciara. Dar pentru acest lucru trebuie sa faceti un certificat de calitate de mostenitor la un notariat in baza certificatelor de deces si a actelor doveditoare ca aveti calitatea de mostenitoare.si in baza acestui act puteti sa solicitati actele de care aveti nevoie si sa parcurgeti pasii pentru dobandirea bunului respectiv. Nu am inteles in ce sens sa o recuperati ? Bunul imobil a fost luat de stat ? In cazul in care nu aveti acces la actele de proprietate faceti demersuri la un istoric de rol fiscal precum si eliberarea unor copii din arhiva. In cazul in care bunul a fost bun comun cu bunica, trebuie sa faceti si dupa ea un certificat de calitate de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobil. iuliannna iuliannna Buna ziua! As vrea sa stiu daca sunt sanse sa recuperez o casa plus un teren pe care le-a detinut bunicul meu.Specific ca bunica mea a decedat iar bunicul ... (vezi toată discuția)
Deschidere pozitie de rol nominal unic LexDar LexDar Salut, Detin in posesie un imobil cu constructii. Acesta a fost in posesia mamei, fara a fi trecut la pozitia sa de ROL. Mama a platit impozit pentru el, in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)