avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Deschidere POZITIE de Rol Nominal Unic
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Deschidere POZITIE de Rol Nominal Unic

Salut,
Detin in posesie un imobil cu constructii.
Acesta a fost in posesia mamei, fara a fi trecut la pozitia sa de ROL. Mama a platit impozit pentru el, in calitate de mostenitor, fara a fi luat certificatul de mostenitor pentru tatal si mama sa. Imobilul in cauza este trecut tot la rolul tatalui mamei mele, a bunicului meu.
In prezent toti sunt decedati (bunicul, bunica si mama).
Trebuie sa dezbat succesiunea mamei la notar.

INTREBARI:
Cum pot sa trec imobilul proprietatea bunicului (tatal mamei) detinut de mama mea in calitate de mostenitor tacit in indiviziune (mama are 4 frati care traiesc si nu se opun) la pozitia de ROL, pe numele meu?
Pot cere primariei deschiderea unei pozitii de ROL, pe numele meu, cu imobilul, acum in posesia de fapt a mea, pe simplul fapt al posesiei?

La notar, pe langa certificatul de atestare fiscala al rolului mamei decedate pot cere si certificat de atestare fiscala doar pentru imobilul din posesia mamei, acum in posesia mea?

Pot inscrie posesia imobilului proprietatea bunicului decedat, acum in stapanirea mea, in cartea funciara fara sa deschid pozitie de ROL pe numele meu cu acest teren-constructii? Am inteles ca trebuie o adeverinta ca platesc impozitul precum proprietarul asupra terenului.

Pot trece la pozitia mea de ROL, numai acest imobil detinut de mine in posesie, fara celelate active din patrimoniul bunicului meu (fanete, padure..., nu ma intereseaza si nici nu stiu pe unde sunt).
Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2020
LexDar, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:04, 18 Mai 2020
Ca sa inregistrati un imobil la rolul fiscal sau ca sa inscrieti dreptul de proprietate in cartea funciara, trebuie sa prezentati un act de proprietate. Acest act de proprietate, in cazul dvs, va fi un certificat de mostenitor. Pentru a-l obtine, trebuie sa dezbateti succesiunea dupa bunici, moment in care fratii mamei trebuie sa renunte la mostenire astfel incat mama sa mosteneasca intreg imobilul. Apoi trebuie sa dezbateti mostenirea dupa mama, astfel incat dvs sa deveniti proprietar (daca nu aveti frati/surori).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)
Nu avem acte pe casa gabrielarosu gabrielarosu buna ziua. tatal meu a decedat in urma cu trei ani. casa in care locuim este a bunicilor mei. bunicul a decedat si el. tata nu are decat rol pe numele lui. ... (vezi toată discuția)
Supliment succesiune pentru extensie constructie VectorC VectorC Buna ziua. Sunt mostenitorul unei case de vacanta care a apartinut parintilor mei, ambii decedati. Casa a fost construita in 1994 si extinsa in 1998 fara ... (vezi toată discuția)