avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... culpa comuna?!?!?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

culpa comuna?!?!?

Buna ziua, urmaresc de ceva timp site-ul asta si am si eu rugamintea daca puteti sa ma elucidati intr-o problema.
Astazi se implineste fix o luna de la data in care am fost implicat intr-un accident, sa va spun cum s-a intamplat:
ma deplasam pe Dj fara marcaje.. in fata mea doua masini la distante nu foarte mari una de alta. Am inceput regulamentar(semnalizare, asigurare fata si spate) depasirea si in momentul in care ma aflam in dreptul primei masini, masina din fata noastra a virat brusc la stanga pe un drum secundar fara sa semnalizeze sau sa se asigure.
am facut constatare amiabila, soferul implicat a recunscut ca este vinovat si m-am hotarat sa fac reparatiile pe rca-ul lui.
dauna mea este de aproape 4000lei
asiromul dupa 3 saptamani mi-a dat raspuns de culpa comuna.
Nu dispun de banii astia acum si m-am gandit sa fac reparatiile pe casco( desi trebuia de la bun inceput sa fac asa, dar de, nu m-a invatat nimeni), exista vreun temei legal care sa imi de-a dreptul sa fac asta?
Va multumesc!!!
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
bazubr, utilizator
Cel mai recent răspuns: bazubr , utilizator 13:42, 15 August 2012
Pai cum a dat culpa comuna daca soferul vinovat a recunoscut ca nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers?
Numai o expertiza tehnica poate stabili modul de producere a accidentului si posibilitatile de evitare a acestuia, Pe baza concluziilor expertizei organele abilitate pot stabili cui ii apartine vina sau daca este culpa comuna.
mi-au dat raspuns de la [EDITAT] cum ca eu am incalcat articolul 120 (1) : se interzice depasirea vehiculelor : a) in intersectii cu circulatia nedirijata.
iar lui: Art 54 al 1 in care sunt o sumedenie de erori pe care lea facut si reguli pe care el le-a incalcat.
ce pot face? cine face expertiza asta?
Va multumesc
va mai spun ca am fost la centrul sau sucursala de judet la [EDITAT] si cand le-am spus ca vreau sa depun o cerere prin care sa imi exprim dezaprobarea fata de acest verdict,, s-au uitat cu greata la mine si mi-au dat un nr de telefon al unui idiot de pe la bucuresti care nu avea habar de nimic. tot ce mi-a zis a fost sa stau si sa astept un raspuns de la ei, raspuns ce a si venit dar care e destul de vag si nu cred eu ca s-a deplasat la fata locului sa vada cineva ceva...stau in dubii acum pentru ca daca retrag dosarul de dauna de la ei nusunt sigur daca o sa imi accepte cei de la casco.
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
@catalin 2832: cei de la centru de constatari mi-au spus ca declaratia lui din formularul de constatare nu are nici o valoare juridica....
intrebarea mea ar fi daca acum as putea sa retrag dosarul de dauna de la asirom si sa imi repar masina pe casco?
Asta trebuie discutat cu cei de la casco. Pentru ca, dupa cum ati vazut, ei iau decizii dupa propriile reguli, chiar daca unii sau altii spun altceva.
In ceea ce povestiti dvs, in cazul in care nu va aflati pe un sector de drum in care depasirea sa fie interzisa, culpa se stabileste pentru conducatorul auto care s-a angajat ultimul in efectuarea manevrei. Cineva spunea sa se faca expertiza. Ce fel de expertiza s-ar putea face ca sa se vada cine a semnalizat si cine nu ?!?
#-o

Alte discuții în legătură

Incredibil dar adevarat norck norck acum 2 luni am avut un accident in care eu sunt pagubitul. a venit politia si mi-a fost recomandat ca mergem sa facem intelegere amiabila (pentru a nu fi ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)
Despagubire de la fondul victimelor strazii dvnity dvnity In urma cu un an si jumatate am avut un accident in care am fost implicat eu cu masina mea si o alta masina care nu avea RCA. S-a intocmit dosar penal pe ... (vezi toată discuția)