avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala

buna seara

am si eu o problema pe care doresc sa o clarific.
am fost urmarit penal din anul 2008 pana in anul 2011 cand s-a comunicat rezolutia procurorului ce s-a ocupat de caz. am fost cercetat pt infractiuni prevazute de "art 215/1 CP si art 290 CP", pt delapidare cu o suma de 4000 lei. rezultatul a fost ca inceteaza urmarirea penala si scoaterea de sub urmarire penala. totodata, mi-a aplicat "sanctiune cu caracter administrativ " si anume o amenda "in cuantum de 1000 lei ce urmeaza a fi executata conf art. 442 CPP".
Ma intereseaza daca aceasta sanctiune este trecuta in dosarul meu penal. daca scot un cazier apare aceasta in el?
eu nici nu am platit aceasta amenda pana acum, rezolutia fiind din iulie 2011. Daca apare la cazier in cat timp se prescrie acesta din cazier?
vreau sa imi infiintez o firma si dupa cum stiti am nevoie si de cazier. Si daca imi apare aceasta amenda pot sa dau acea declaratie pe propria raspundere cum ca nu sunt inscris in cazier cu antecedente?
Aceasta este o amenda administrativa, nu penala, in consecinta nu apare in cazier si nu constituie antecedent.
Va sfatuiesc sa platiti amenda pt a nu va fi executate bunurile.
Amenda administrativa apare in cazier ca simpla informatie dar nu constituie antecedent,deci da,puteti da declaratie pe proprie raspundere cum ca nu aveti antecedente.
Nu va aparea in cazierul judiciar.
Aceasta inseamna ca aveti cazierul alb.
Scoateti cazierul si reveniti apoi pe forum sa ne spuneti daca va apare ceva in cazier,

In fisa operativa va aparea dar aceasta este altceva...
Domnule avocat Lascoschi,ma tem ca trebuie sa va contrazic.Inainte de asta trebuie sa mentionez ca traim in Romania si desi legea poate fi intr-un fel,in practica e fix pe dos uneori.Dv aveti o experienta bogata si cu siguranta stiti mai bine dar eu nu pot sa inchid ochii la ce spune legea privind cazierul judiciar.
Art. 2. - In cazierul judiciar se tine evidenta persoanelor fizice si a persoanelor juridice condamnate ori impotriva carora s-au luat alte masuri cu caracter penal sau administrativ conform Codului penal, precum si a celor fata de care au fost dispuse masuri procesual-penale.
Amenda administratva nu apare in cazierul judiciar sub nicio forma ci apare in situatia in care cazierul este cerut de polite, in evidentele lor operative.
Practica este exacta, daca mergeti si cereti eliberarea cazierului, amenda administrativa nu apare niciodata.


Alte discuții în legătură

Cazier-reabilitare victorcd2005 victorcd2005 Salut tuturor! Am si eu o intrebare pentru specialisti. Sa presupunem ca o persoana a fost condamnata la plata unei amenzi penale. Dupa trecerea unui ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale ? quasimodo821 quasimodo821 in anul 2007 am fost cercetat pentru furt calificat ,mi s-a facut dosar penal, prejudiciul fiind mic , am recunoscut fapta si am primit o amenda administrativa ... (vezi toată discuția)
Amenda penala elena.20 elena.20 Am primit o amenda amenda penala.vreau sa stii daca apare in cazier.Am inapoiat bunul furat persoanei respective si am primit o amenda in jur de 400 ron,in ... (vezi toată discuția)