avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine controleaza Asociatia de Proprietari si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine controleaza Asociatia de Proprietari si Presedintele unei Asociatii?

Buna Seara

Va rog sa ma ajutati! Vreau sa depun niste reclamatii impotriva unui Presedinte de asociatie , unde se depun acestea si cine este raspunzator de un eventual Control financiar asupra Asociatiei si Presedintelui?

Va multumesc!
Initial se impune in conformitate cu disp art 10 din Legea nr 230/2007 sa solicitati oficial presedintelui de asociatie sa clarifice aspectele care va suscita interesul si sa va prezinte documentele justificative
In situatia in care la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu dezinteres sau cu refuz,
in conformitate cu disp art 55 din legea nr 230/2007
Consiliile locale,cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene,respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucuresti ,exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari,din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari
Nu aveti comisie de cenzori?
Serviciul specializat din cadrul Primariei.
Sesizati comitetul executiv si/sau participati la sedinta acestuia. Sesizati cenzorul sau comisia de cenzori. Participati la adunarea generala si determinati adoptarea hotararilor. Acolo puteti alege alt presedinte.
NU, nu avem nimic, in acest bloc este o situatie mai speciala, si anume: presedinta este numai ea, nu avem administrator iar comisie de cenzori nu stiu daca exista; ceilalti locatari sunt batrani si firme si ea mizeaza pe faptul ca ,, ii merge,, face abuzuri de tot felul , de la sumele calculate la intretinere si pana la altele mai grave; spuneti mi va rog pasii pe care trebuie sa ii fac si unde! va multumesc

Oamenii nu vin la sedinte, deci situatia se poate clarifica numai de cineva din exterior!Stiu ca este un serviciu in cadrul Primariei insa unde este si ce cerere trebuie sa depun acolo? Este suficienta cererea mea sau trebuie sa fie de la mai multi proprietari?

Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Presedinti de asociatii de proprietari ARKzad ARKzad Cine poate sanctiona sau cui i se pot adresa nereguli facute de presedintele asociatiei de proprietari in legatura cu nerespectarea statutului asociatiei si a ... (vezi toată discuția)
Sesizare administrator bloc aurel1983 aurel1983 Cui ma pot adresa cu o sesizare impotriva presedintelui de bloc? Cenzorului si apoi, pe cale ierarhic superioara, Primariei de sector? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Probleme bloc - restantieri si liste ciudate. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un bloc cu 10 etaje, 4 apartamente pe etaj si 2 scari. Sunt cateva apartamente cu restante foarte mari (nu au mai platit nimic in ... (vezi toată discuția)