avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... suntem in divort dar bunurile comune?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

suntem in divort dar bunurile comune?

buna seara..am cateva intrebari la dvs daca ma puteti lamuri...sunt in divort cu sotul meu...avem primul termen pe 4 decembrie...eu mi-am luat copilul de 2 ani si m-am mutat de ceva timp la mama...problema este ca el nu imi da voie sa ma folosesc de nici un lucru comun (lucruri din casa, masina etc) pe motiv ca sa-l dau pentru partaj..nu contribuie deloc la intretinerea copilului sau la educatia lui..intrebarea este..ce pot face eu ca sa urgentez procesul sa pot sa imi recuperez lucruri din casa sau sa ma folosesc de masina..ca de ea am nevoie ..mentionez ca este cump inainte de casatorie cu credit facut de mine dar platita si in timpul casatoriei ..este pe numele meu..fac naveta la serviciu si mi-ar fi foarte utila..sotul meu nu doreste nici macar sa o imparta pana la finalizarea procesului...in afara sa cer preschimbarea termenului de judecata ...pot sa il oblig in verun fel sa impartim din bucnurile comune..sau sa imi recuperez masina...sa inteleg ca pana la finalizarea procesului ..care poate dura si 2 3 ani...el nu va contribui cu nimic la cresterea copilului?as putea deschide un nou dosar pt partaj?eventual sa duc expert sa evalueze bunurile mobile?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:42, 14 August 2012
Trebuie sa asteptati pana se face partajul de catre instanta,nu puteti face cerere separata.
Pur si simplu luati-va masina si folositi-va de ea,aveti acest drept,cum adica "nu va da voie"?Faceti plangere la politie pentru abuz de incredere in cazul in care masina este la el si refuza restituirea ei.
masina a fost dintotdeauna la el pentru ca eu nu am avut permis..acum mi l-am luat si l-am rugat sa o impartim pana facem partajul..el mi-a spus ca nu imi va da nimic nici masina si nici vreun bun din casa...avand in vedere ca eu si copilul am plecat doar cu hainele de pe noi e destul de greu pt noi ca el face ambitie iar eu n-am ce face in sensul acesta...sunt convinsa ca pana la finalizarea procesului el va instraina lucrurile din casa..astfel incat sa nu mai impartim nimic..dar de masina chiar as avea mare nevoie..mai ales ca am copil atat de mic..el zice ca a consultat un avocat care i-a spus ca masina e tot bun comun si ca din punct de vedere legal eu nu am cum sa o iau pana la finalizarea procesului de partaj..
Chiar daca este bun comun,el nu are dreptul sa restrictioneze folosinta acelui bun sau sa-l instraineze,ar savarsi infractiunea de abuz de incredere.Mergeti si faceti plangere la politie,nu va luati dupa minciunile dansului.
multumesc de sfat..asa o sa fac...
Nici macar nu e bun comun, sa spuneti asta cand veti merge la politie.

Bunurile de care mai aveti nevoie, care va sunt de stricta necesitate ( imbracaminte , acte, incaltaminte) le puteti cere pe calea ordonantei presedintiale.
[ link extern ]

In link aveti un model de cerere pt impartirea bunurilor, in loc de art 36 codul familiei, veti scrie art 358 codul civil
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa divort narccissa narccissa Am divortat si am ramas in apartament cu toate lucrurile si o masina mica, iar sotul meu a plecat in chirie luand cu el cateva lucruri din casa la intelegere ... (vezi toată discuția)
Autoturism in devalmasie AdyW AdyW In urma divortului, fosta sotie a renuntat la propriul copil, dar nu si la autoturismul achizitionat in timpul casatoriei printr-un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Totul despre divort cu minor  ionel daniel ionel daniel in timpul actiuni de divort sotia mea a instrainat un bun comun *masina in cazul meu* fara consimtamantul meu! vreau sa stiu daca este legal si daca nu cum ... (vezi toată discuția)