razvan88 a scris:
Va multumesc pentru raspuns, insa cu tot respectul dle. Cioan, daca achizitionez de la un cunoscut un autoturism cu 1000 Eur, atata imi cere, atata achit, aceasta este referinta valorii bunului ??. Vanzatorul cere un pret pentru bunul sau fara expertize obiective. Nu vad cum poate fi vorba de fals in declaratii (care declaratii?).
Mentionez ca autoturismul in cauza, conf. Ord. 14/11 CSA ar fi evaluat la 4266 Eur (25% epava - scazuta).
Vanzatorul cere intotdeauna un pret mai mare decat valoarea bunului pentru a avea de unde scadea la negociere, pe de o parte, si de a castiga cat mai mult prin vanzarea bunului, pe de alta parte.
Diferenta dintre valoarea de 4266 euro si 1000 euro este prea mare pentru a nu fi evidenta o declarare a unei valori mai mici decat cea pe care realmente ati platit-o pentru ca sa platiti taxe mai mici. La acest aspect m-am referit cand am vorbit de fals in declaratii. Presupun ca la achizitionarea autoturismului ati platit mai mult de 1000 euro.. Daca ati platit numai 1000 euro de ce ati pretentii sa fiti despagubit cu o suma mai mare?.