Buna ziua.
Din motive personale intentionez sa imi schimb numele de familie. Am parcurs aproape toti pasii,singurul lucru care trebuie sa il fac cu mana mea este un memoriu motivat, în care se expune temeinicia motivelor invocate în solicitarea aprobarii schimbarii numelui sau a prenumelui. Problema mea este ca nu am gasit un exemplu al memoriului,nu prea stiu ce sa scriu in el. Multumesc mult
Motivele cele mai des invocate in schimbarea numelui si/sau a prenumelui sunt următoarele:
- pronunţarea dificilă, dacă acestea sînt formate din expresii indecente, lipsite de eufonie, ridicole, precum şi dacă au fost transformate (schimonosite)prin traducere;
- dorinţa de a avea numele şi/sau prenumele corespunzător naţionalităţii solicitantului;
- solicitarea unui nume de familie simplu în locul numelui dublu;
- solicitarea persoanei de a avea acelaşi nume de familie ca şi numele al soţului sau să alăture la numele al său numele al soţului, în cazul când nu a făcut-o la căsătorie;
- solicitarea de a reveni la numele al său de până la căsătorie în cazul când nu a făcut-o la divorţ;
- solicitarea de a purta numele al tatălui/mamei vitreg/e sau altei persoane, care a participat la educaţia solicitantului;
- solicitantul poartă un prenume diferit de cel care este înscris în actul de naştere pe numele acestuia.
~ Conținut șters la cerere ~
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Schimbare nume
APMAngel
Buna ziua,
Aplelez la dvs. cu o intrebare privind schimbare de nume.
In luna august am sa divortez si doresc sa renunt la numele sotului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)