avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie executare silita

Buna ziua,

Am o sentinta civila prin care o societate comerciala a fost obligata sa imi plateasca o suma de bani. Problema este ca sentinta am obtinut-o in 21.05.2008 si mi-a fost comunicata in 12.06.2008. Dintr-o eroare ambele sentinte (si a mea si a debitoarei) au fost comunicate desi instanta dispusese in insusi dispozitivul sentintei ca citarea se va face catre creditoare la adresa .................. si catre debitoare la adresa ............................. (la sediul ei social). Luna trecuta am facut o cerere prin care am solicitat instantei sa faca recomunicarea sentintei catre debitoare la sediul acesteia. Sentinta poate fi atacata cu cerere in anulare in termen de 15 zile de la comunicare..... Intrebarea este daca eu acum mai pot investi sentinta si sa o pun in executare sau s-a prescris?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:55, 16 August 2012
Dumneavoastra nu v-a fost comunicata sentinta?
Ba da. Mi-a fost comunicat inca din 12.06.2008 insa odata cu a mea mi-a fost comunicata din eroare si a lor tot atunci......
dreptul dumneavoastra de a executa silit este prescris.
Conform art. 405 Cod procedura civila dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani (exceptie actiunile reale imobiliare unde termenul este de 10 ani).
Termenul de prescriptie curge de la data la care se naste dreptul de a cere executarea silita, in cazul dumneavoastra de la data comunicarii catre dumneavoastra a hotararii judecatoresti. Avand in vedere ca data comunicarii, data nasterii dreptului de a cere executarea silita s-a nascut in 12.06.2008, cu 3 ani rezulta 12.06.2011.
Multumesc pentru raspunsuri. Asa o vedeam si eu insa am vrut sa fiu sigur.

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita Lulica Lulica Va rog sa ma ajutati in calculul unor termene: Am de primit in baza unei sentinte penale niste despagubiri civile. Sentinta penala s-a dat in 29.06.2010 si ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare ? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Avem o executare silita inceputa in anul 2003 - titlul este obtinut in april.2002, investirea cu formula ex.in ian.2003 - . Dupa luptele seculare ale ... (vezi toată discuția)
Lnvestire formula executorie leus leus Un contract de credit nu este ajuns la scadenta,dar s-a intirziat cu plata 2 luni si jumatate pe motive medicale(februarue -martie 2006) demonstrate bancii, ... (vezi toată discuția)