avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA PENTRU MASINI IN LEASING
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA PENTRU MASINI IN LEASING

Buna ziua,
Am o masina achizitionata in leasing, poate sa imi zica cineva cheltuielile cu asigurarile, cu casco se deduc tot in limita a 50%.?Iar partea nedeductibila de tva se trece pe cheltuiala deductibila sau nedeductibila?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:06, 18 August 2012
Presupun ca este vorba de un autoturism. Daca masina este folosita numai in interesul societatii, pentru activitatea curenta, atunci toate cheltuielile cu aceasta masina se deduc in procent de 100%. Daca masina este folosita si in interes personal si in interesul firmei se deduce 50 %. Daca masina este folosita exclusiv in scop personal, atunci deducerea este de 0(zero) %.

ralucaboeriu a scris:

Buna ziua,
Am o masina achizitionata in leasing, poate sa imi zica cineva cheltuielile cu asigurarile, cu casco se deduc tot in limita a 50%.?Iar partea nedeductibila de tva se trece pe cheltuiala deductibila sau nedeductibila?

Partea nedeductibila din T.V.A. mareste valoarea masinii. Aceasta se amortizeaza si este 100% deductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare + cheltuieli cu auto cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intrepr.Individ., neinregistrat in scopuri de TVA. Am achizitionat auto pe firma la data de 1 iulie 2013 cu 72000 lei. Utilizez auto si in ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Tva leasing si cheltuieli aferente leasingului tomozeimihaela tomozeimihaela Buna ziua. Am achizitionat in noiembrie 2008 doua masini (una pt.administrator si una pt. contabil)prin contract de leasing financiar .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)