avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca - salarii neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca - salarii neplatite

buna ziua ,am fost dat afara de la locul de munca semnind de buna voie demisia avind contract de munca cu *dinsi*, dar au ramas bani sa mi plateasaca din salar pe care nu vor sa mi restitue.am fost la judecatorie dupa ce am asteptat vreo 2 luni si am reclamat firma.la ce pot sa ma astept???:O:((
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:22, 14 August 2012
1. In cazul unui litigiu de munca va adresati Tribunalului din judetul in care aveti domiciliul.

2. Cum adica ati reclamat pe angajator? Nu ati facut o plangere scrisa si nu vi s-a comunicat data inceperii procesului?

3. Luati legatura cu un jurist (eventual avocat) sa va ajute.
Cererea se depune la Tribunalul in a carui circumscriptie se afla sediul al societatii, este scutita de taxa de timbru iar dovada se face cu statele de salarii.
da va multumesc,asa am facut,la asta ma refeream ca l am reclamat.MULTUMESC
andreiangel:

1. Din Codul muncii:

Art. 269
(1) Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila.

(2) Cererile referitoare la cauzele prevazute la alin. (1) se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul.

2. Deci daca salariatul este reclamant atunci se adreseaza Tribunalului din judetul in care el are domiciliul (sau resedinta)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire andy_crystyna andy_crystyna eu am domiciliul in lugoj,firma la care am lucrat are sediul in ploiesti,daca ii dau in judecata unde se va tine procesul?lugoj sau ploiesti? (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala litigiu munca mmaria mmaria Buna seara, In cazul raspunderii patrimoniale(spor necuvenit) competenta teritoriala este a Tribunalului de la sediul reclamantei respectiv Centrala sau ... (vezi toată discuția)
Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)