buna ziua ,am fost dat afara de la locul de munca semnind de buna voie demisia avind contract de munca cu *dinsi*, dar au ramas bani sa mi plateasaca din salar pe care nu vor sa mi restitue.am fost la judecatorie dupa ce am asteptat vreo 2 luni si am reclamat firma.la ce pot sa ma astept???:O:((
Cererea se depune la Tribunalul in a carui circumscriptie se afla sediul al societatii, este scutita de taxa de timbru iar dovada se face cu statele de salarii.
Art. 269
(1) Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila.
(2) Cererile referitoare la cauzele prevazute la alin. (1) se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul.
2. Deci daca salariatul este reclamant atunci se adreseaza Tribunalului din judetul in care el are domiciliul (sau resedinta)
Unde depun actiunea ?
chitoiu
Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)