avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare la peste 50 km de domiciliu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare la peste 50 km de domiciliu

Buna ziua, stiu ca, cf legii 76/2002 , Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.

Intrebarea mea este - societatea care face aceasta angajare are vreo facilitate, sau facilitatea este doar pentru salariat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:56, 14 August 2012
1. Aceasta prima de incadrare se acorda numai somerului care se angajaeaza.

2. Angajatorul beneficiaza de alte stimulente prevazute de aceeasi Lege 76/2002:

Art. 80.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã pe duratã nedeterminatã absolvenţi ai unor instituţii de învãţãmânt sunt scutiţi, pe o perioadã de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã absolvenţilor încadraţi, şi primesc lunar, pe aceastã perioadã, pentru fiecare absolvent:
a) o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
b) o sumã egalã cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii de învãţãmânt secundar superior sau învãţãmânt postliceal;
c) o sumã egalã cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii de învãţãmânt superior.
...
Art. 85.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã pe perioadã nedeterminatã şomeri în vârstã de peste 45 de ani sau şomeri care sunt pãrinţi unici susţinãtori ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadã de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe aceastã perioadã, pentru fiecare persoanã angajatã din aceste categorii, o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncã sau de serviciu cel puţin 2 ani.
...

3. Si mai sunt si alte stimulente pentru angajator, prevazute de Legea 76/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati angajare somer LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA De ce facilitati beneficiaza angajatorul sau/si salariatul in cazul angajarii unui somer? Multumesc! (vezi toată discuția)
Ce subventii si facilitatati are angajatorul si angajatul? zzanetta zzanetta Daca angajarea a avut loc la 15.03.2012 ,iar angajatul era somer in plata ,avea studii superioare si era persoana cu handicap accentuat. Va rog sa ma ajutati ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ajutor de la stat in cazul in care angajez someri sau absolventi? ncris78 ncris78 Detin o societate comerciala si sunt pe punctul de a angaja o persoana care momentan beneficiaza de indemnizatia de somaj. Care este procedura ce trebuie ... (vezi toată discuția)