avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pana cand pot plati amenda (neplatita la 48 de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pana cand pot plati amenda (neplatita la 48 de ora)daca am pierdut procesul?

Buna ziua,
nu am platit amenda nici la 48 de ore dupa intocmire PV, nici dupa pierderea procesului.
Exista termen limita pana cand pot plati fara penalizari?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:53, 17 August 2012
Amenzile nu sunt purtatoare de dobanzi.
Puteti plati oricand.
oricand dar in intregime nu la jumatate
va multumesc pentru raspunsuri.
totusi nu este o data limita?sfarsit de an de exemplu?sau pot plati si dupa 5 ani?undeva totusi trebuie sa fie inregistrat ca nu este platita.
bando a scris:

totusi nu este o data limita?sfarsit de an de exemplu?sau pot plati si dupa 5 ani?undeva totusi trebuie sa fie inregistrat ca nu este platita.

amenda este inregistrata la administratia financiara.
veti fi instiintat despre existenta ei cu ocazia fiecarui an cand vi se trimite acasa "felicitarea" din partea primarului cu ocazia noului an fiscal cum ca aveti de platit ceva obligatii la bugetul local, impozitul pe casa, impozitul pe masina, parcarea, amenzile...si cuantumul acestora.

cand veti merge sa platiti impozitele veti fi intrebat si: dar amenda nu o platiti?:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru neplata amenzii - pvc la oug 195/2002 di eGO di eGO Buna ziua, In data de 06.07.2012 am fost sanctionat pentru neacordarea prioritatii in sensul giratoriu cu suspendarea permisului pentru 30 de zile si amenda ... (vezi toată discuția)
Traversare neregulamentara dianazaharia dianazaharia Buna ziua! am si eu o intrebare : ce se intampla daca nu platesc timp de un an o amenda pentru traversare neregulamentara? (vezi toată discuția)
Anulare amenda contraventionala pentru perturbarea linistii publice oprescu_iulian oprescu_iulian Buna ziua, Ieri seara am primit o amenda pentru perturbarea linistii publice. Eram in parcarea unui magazin, parcare ce era goala impreuna cu un prieten. ... (vezi toată discuția)