avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor

Buna ziua,
sunt in situatia in de: mama data din casa cu un copil de o luna, si inaintare divort de catre sot la notar.In aceste conditii ma sfatuiti sa merg in continuare cu divortul la notar sau sa merg la tribunal in care sa cer custodie unica?
Va multumesc.
Divortul prin procedura notariala este posibil doar in cazul in care exista acordul sotilor.
Potrivit art. 375 alin.(2) C. civ.:" Divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptaţi, dacă soţii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi, stabilirea locuinţei copiilor după divorţ, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi fiecare dintre copii, precum şi stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor. Dacă din raportul de anchetă socială rezultă că acordul soţilor privind exercitarea în comun a autorităţii părinteşti sau cel privind stabilirea locuinţei copiilor nu este în interesul copilului, sunt aplicabile prevederile art. 376 alin. (5)."
sa inteleg ca de ancheta sociala depinde tot?

Multumesc
Ar trebui sa dati mai multe detalii.
Numai daca sunteti de acord cu toate aspectele- divort, autoritate parinteasca, nume etc, va prezentati la notar, altfel nu.
Nu cred ca sotul a depus cererea de divort la notar singur.

Daca va doriti sa exercitati singura autoritatea parinteasca, va adresati instantei.
Pt ca v-a dat afara, trebuia sa mergeti la politie in acel moment.
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
gi-jane2, moderator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor la notar Stoica Ana Stoica Ana Se poate desface o casatorie la notar daca sotii nu detin bunuri comune si cad de acord in privinta minorilor, respectiv, unul sa aiba tutela, celalalt sa ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Divort la notar FLORIANMATEI FLORIANMATEI In cazul divortului la notar cu copil minor, acesta poate stabili si cuantumul pensiei alimentare datorate de sotul care nu mai locuieste cu copilul ... (vezi toată discuția)