avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate masina vanduta fara intocmirea actului vanzare ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

masina vanduta fara intocmirea actului vanzare cumparare

In urma cu 2 ani am vandut o masina insa fara a intocmi act vanzare cumparare la vreo institutie ci doar o hartie scrisa de mana cu semnatura ambelor parti plus 2 martori masina ramand trecuta pe numele meu atat in cercificatul de imatriculare cat si la impozit.Problema mea este acum ca nu mai pot da de acea persoana nu mai stiu nimic si nici acea hartie nu o mai am cu numele si semnatura respectivei persoane decat niste copii dupa cercificatul de imatriculare si cartea de indentitate intrebarea mea ieste cum as putea sa ma scad de la impozit in aceasta situatie ?#-o Va multumesc!
Trebuia sa va scadeti in momentul in care ati facut tranzactia.
Daca masina se mai afla inca pe numele dvs la Impozite, inseamna ca actualul propietar nu a mers sa isi inregistreze masina la serviciul Impozite din cadrul primariei unde locuieste.
Neavand niciun act in baza caruia sa demonstrati ca masina nu mai este in propietatea dvs, cei la de primarie nu au nicio baza legala ca sa v-o scoata de la impozit.
O solutie este, insa, nu prea legala. Nu o dam pe post ca ne amendeaza CNA ....:hammer:
Ati putea sa radiati masina de pe numele dv.Pt asta va trebuie totusi actele originale nu cred ca merge cu niste copii.Puteti sa declarati actele furate sau pierdute si daca le recuperati abia apoi sa treceti la radiere.
Intocmiti si depuneti la autoritatea fiscala declaratie pe proprie raspundere
ynocentta a scris:

Intocmiti si depuneti la autoritatea fiscala declaratie pe proprie raspundere

Nu merge cu asa ceva. SIGUR. Trebuie dovada instrainarii bunului.
Eu nu cred ca veti rezolva problema asa cum vreti in sensul de a scapa de impozit.
Aveti doar varianta sa il chemati in judecata si sa fie obligat de instanta sa va achite acei bani.

Alte discuții în legătură

Scadere de la impozit rujasca rujasca buna ziua ,am vandut in 2003 o masina cu toata practica facuta cvc si tot dar cumparatorul nu avea platit impozitul si ca urmare nu a putut imatricula ,masina ... (vezi toată discuția)
Nu mai dau de noul proprietar! JosefC JosefC Buna tuturor.am o nelamurire si cateva intrebari.Problema sta in felul urmator: Acum 3 ani am vandut o masina,proprietate personala,cu contract v-c facut ... (vezi toată discuția)
Radiere unei masini vandute fara a avea documente sabrina1980 sabrina1980 Am vandut o masina acum 5 ani facand un contract de vanzare dar nu il mai am , nu mai am nici un document decat copiile .Contractul nu e facut in fata unui ... (vezi toată discuția)