avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale scadere de la impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

scadere de la impozit

buna ziua ,am vandut in 2003 o masina cu toata practica facuta cvc si tot dar cumparatorul nu avea platit impozitul si ca urmare nu a putut imatricula ,masina a ramas le el impreuna cu dosarul cu TOTE actele masini ,talon si carte id am neglijat un timp si nu mai dau de el (plecat din tara )si nici de masina probabil a schimbat propr. dar eu platesc si azi 2012 impozit .Cum sa procedez pentru a nu mai plati impozit si daca am sanse sa-l recuperez sunt 10 ani ,avand doar o copie de pe cartea de identitate a vehicolului si numele celui cu care am facut cvc.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:25, 2 Octombrie 2012
Conform legii ca sa o scoateti de la impozit, trebuie sa faceti dovada instrainarii. Prezentand un contract de vanzare cumparare din 2003, masina va fi scoasa din evidentele fiscale la limita termenului de prescriptie de 5 ani, putand cere restituirea impozitului achitat. Totodata primaria unde isi are domiciliul cumparatorul va fi instiintata pt luarea in evidenta a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere definitiva din circulatie valiispas valiispas Am vandut un auto, in 2012, cu CVC si cu mentionarea instrainarii in talon. Cumparatorul nu a inmatriculat in 30 zile masina si a vandut-o mai departe fara ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta Mirelascu Mirelascu Buna seara, platesc impozit pentru o masina pe care am vandut-o pe baza unui contract de vanzare cumparare. Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, ce pot sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori sa va întreb și dacă ma puteți ajuta ... cornelescule cornelescule Bună ziua. As dori sa va întreb și dacă ma puteți ajuta cu o soluție la următoarea problema. Fiul soției mele a cumpărat o mașină și am fost de ... (vezi toată discuția)