avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere Info
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere Info

Buna ziua!
Va deranjez cu o intrebare, daca se poate. In cazul deschiderei unui proces, stiu ca actele de la dosar se depun in doua exemplare de fiecare. Intrebarea mea este: Exista posibilitatea sau cum as putea fi sigur ca la actele depuse de mine, nu se modifica/inlocuie/adauga/falsifica/sustrage nimic? Eventual cum pot mentine evidenta actelor depuse in cazul in care acestea "ar face picioare".
Va doresc o zi buna si va multumesc anticipat in cazul unui raspuns.
Cel mai recent răspuns: arakys , utilizator 13:25, 7 Octombrie 2012
pentru a afla stadiul in care se afla dosarul dvs verificati portalu instantelor de judecatade pe site-ul ministerului de justitie, respectiv.www.just.ro si alegeti de acolo din meniuri cel care conduce spre portalul intantelor de judecata. alegeti orasul, instanta (judecatorie, tribunal curte de apel, si mai departe cred ca va descurcati.
daca doriti o evidenta f strcita nu va ramane dacat dupa friecare termen de judecata sa urmariti cand intra dosarul la arhiva si sa solicitati forocopierea ultimei incheieri de sedinta si in cazul in care descoperiti neconcordante, la primu termen ulterior cereti judecatorului rectficarea incherii de sedinta anterioara cu cele omise sau consemnate gresit.
oricum fiecare dosar este numerotat, snuruit si se plimba de la colo colo numai sub semnatra, fiec chiarsi numai pana la xerox ca sa faceti o copie.
Buna seara! Multumesc pentru raspuns.
Cand am depus actele, pe copia ramasa la mine, grefierul mi-a pus stampila dreptunghiulara in care e scris : tribunalul ... sectia i civila; data certa; semnatura grefier arhivar. Specific, fara nr de dosar iar cand am intrebat daca e sa las un dosar, mi s-a comunicat ca nu e nevoie. Deci...s-a procedat corect sau nu? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
arakys, utilizator
"Cand am depus actele, pe copia ramasa la mine, grefierul mi-a pus stampila dreptunghiulara in care e scris : tribunalul .... Specific, fara nr de dosar "
DA, e corect deoarece NU grefierul registrator dă NUMERE dosarelor ci preşedintele /un judecător desemnat şi numai aleatoriu de un calculator.Numărul dosarului îl puteţi afla : la prima citare din însuşi conţinutul ei ; ori după câteva zile din Registrul special ce-l puteţi consulta la Arhivă, singur după numele reclamantului ori solicitând inf. de la grefierul arhivar.Anexaţi acelui dosar al dvs. (pe care eu v-am sugerat să-l aveţi pt. consultare acte/înscrisuri depuse, eventuale dispariţii de acte din dos. instanţei etc etc) citaţia primită şi efectiv toate actele/înscrisurile ce le primiţi de la instanţă/adversar.La începutul dosarului puneţi câteva coli de scris : pe prima faceţi un mic stadiu procesual-termene şi cerinţele instanţei+tactica dvs. procesuală de urmat funcţie de scopul ce-l urmăriţi (şi eventual variante de rezervă : "asul" din mâneca dvs.Vă va ajuta f.mult), urmat de un mic inventar al conţinutului acelui dosar cu numele scurt al fiecărui înscris şi pagina la care e depus.Idem pt. dosarul aflat la instanţă şi cu însemnările necesare.
DA, corect.Iar nr. dos. îl veți afla la primirea primei citații.
n53 a scris:

DA, corect.Iar nr. dos. îl veți afla la primirea primei citații.


Multumesc inca odata pentru raspunsuri si pentru bunavointa de care dati dovada. O zi buna!

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala ANDREI ANCA ANDREI ANCA buna ziua,am facut o contestatie la un pv ,am primit citatie iar pe aceasta citatie scrie,,a depune un exemplar plingere,si inscrisuri pentru comunicare sub ... (vezi toată discuția)
Acte disparute din dosar TOS55555 TOS55555 AM CONSTATAT CA NU SUNT LA DOSAR ACTE DEPUSE DE MINE IN URMA CU 3 LUNI.CE SA FAC?ELE APAR IN REGISTRU CDE LA ARHIVA CA DEPUSE,IN SCHIMB NU SUNT IN DOSAR (vezi toată discuția)
Consilier juridic debutant - ce fac in instanta? paneu paneu Buna seara! De curand m-am angajat ca si consilier juridic la o societate comerciala. Peste cateva zile urmeaza sa reprezint societatea in fata instantei si ... (vezi toată discuția)