Buna ziua
Vineri noaptea sotul meu a suferit un grav accident de circulatie in urma caruia masina a luat foc si a ars in totalitate.Este vorba de un SUV achizitionat in Leasing a carui finalitate era in luna august si aveam si o valoare reziduala de achitat.
As dori sa stiu daca se poate cere de la firma de leasing sau de asigurari o alta masina intrucat analizand acum actele am descoperit ca desi am platit toti cei 4 ani aceeasi valoare la rata CASCO respectiv 134 EURO valoarea masinii a scazut in fiecare an ajungand acum la 17.000 EURO iar de noua a fost 29.000.
Puteti va ma sfatuiti cum este cel mai bine de procedat respectiv noua ne-au fost emise facturile pentru ultima rata,valoarea reziduala si transferul de proprietate al epavei.
Credeti ca e mai indicat a achita noi contravaloarea si sa primim direct de la asigurari despagubirea sau sa desfasuram totul prin firma de leasing?
Se poate cere in loc de bani o alta masina?
Procedura privind stabilirea ratelor, este facuta ca o facilitate mai usor de suportat de catre client. Mai exact,primele anuale pe toata perioada (4-5 ani) se aduna si se impart la nr. luni contract leasing, pentru a egaliza costurile.Astfel desi valoarea asigurata scade, primele nu, pentru ca au fost micsorate regresiv incepand cu primul an.
Intrucat proprietarul a fost despagubit, pentru ratele achitate, clientul este indreptatit sa primeasca suma sub forma de avans pentru un nou contract, primind o masina noua.Verificati in conditiile contractuale daca exista varianta cu epava.Personal ma indoiesc, aceasta fiind conventia intre asigurator si proprietar iar utilizatorul pana la expirarea calendaristica a contractului, nu poate fi implicat.
Despagubire casco
nykylaura
Buna ziua.In luna august am avut un eveniment auto cu dauna totala .Firma de casco m-a despagubit cu suma de catalog a masinii(renault megane 2008) adica 8902 ... (vezi toată discuția)